Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Mevlit Kandili, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i ve O'nun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı, layıkıyla anlamak için önemli bir vesile. Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümünde bir Mevlit Kandilini daha idrak etmenin sevincini, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Peygamber Efendimiz'in doğum günü olan Mevlit Kandili, salıyı çarşambaya bağlayan gece yani 22 Aralık gecesi kutlanacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Gürlesin, mesajında şunları kaydetti; ''Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlit Kandili de bu özel günlerin en başında yer almaktadır. 
Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam'ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz hazreti Muhammed olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ülEmîn'di; Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır.
Bu bakımdan, Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.
Bu düşüncelerle, bir kez daha tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.''