HABERDENİZLİ.COM

Öğretmekten ziyade, yetiştiren, eğiten, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla açığa çıkaran ve işleyen, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere bigâne kalmayan öğretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin geleceğinin çok daha aydınlık olacağını vurgulayan Başkan Filiz; “Bu anlamlı günde, büyük özverilerle bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi saygıyla ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“İnsanoğlunun hayatının her safhasında -doğumdan ölümüne kadar olan bütün dönemlerinde- ihtiyaç duyduğu en önemli şey eğitim ve öğretimdir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) ‘in ifadesiyle “Beşikten mezara kadar ilim tahsil edin” sözü bu hususu ne kadar da güzel özetlemektedir.

Öğretmenlik mesleği Peygamber mesleğidir. Çünkü bu ümmetin ilk öğretmeni Rasulullah Efendimizdir. O’na bu görev, bizzat Allah tarafından Kur’an’ı kerimin Alak suresinin ilk inen ayetlerinde; “ ( Ey Muhammed) Yaratan Rabbının adıyla oku!” buyrularak verilmiştir. Sevgili Peygamberimiz de, öğrenmeye, öğretmeye ve ilme verdiği önemi uygulamalarıyla öne çıkarıp örnek olduğu gibi, birçok hadisi şerifiyle de, insanları bu yola teşvik etmiştir.

Günümüzde eğitim, bir gelecek, bir vizyon ve bir beka meselesidir. Toplumun her alanında köklü değişiklikler gerçekleştirmenin ve verimliliği artırmanın ön şartı, eğitime gereken önemin verilmesidir. Almış oldukları ilmi insanlara aktararak milletlerin geleceğini belirleyen, bireyleri toplumla buluşturan ve onlara sosyal bir kimlik kazandıranların başında gelen öğretmenlerimize bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Çünkü iyi yetişmiş bir öğretmen, tüm imkansızlıklara rağmen sınıfı, okulu ve hatta bölgesini değiştirebilecek bilim ve irfan ordusunun kahraman bir kumandanıdır.

Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak; kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi, “ Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve yeni nesil Öğretmenlerin eseri olacaktır.”

Türkiye’mizin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç şüphesiz, fedakâr, cefakâr öğretmenlerimize aittir. Türkiye’nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. Öğretmenlerimizin fedakârlıklarla ve büyük bir emekle yetiştirdiği gençlerimiz; ülkemizin fikri gücüne güç katacak, öncü ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaklardır. 

Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi; doğal olarak öğretim kadromuzun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır. Her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerimizi memnun ve mutlu etmemiz lazımdır. Bizler de hiç şüphesiz bunun için var gücümüzle çalışmaktayız. 

Bilimsel ve objektif verilere dayalı, kendi medeniyet değerlerimiz ve kültürel yapımızla uyumlu dinamik ve adaletli bir eğitim evreninin oluşması yönünde köklü adımlar atılmıştır. Tüm yapılanların yanı sıra sadece son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa edildi. 87 bin 681 öğretmen ataması yapıldı. Aynı şekilde öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye de gayret gösterilmiştir. 2018 yılında ek ders ücreti ile birlikte bir öğretmenin eline aylık, 4 bin 153 lira geçerken, bu rakam yüzde 25'lik artışla 5 bin 177 liraya ulaştı. Daha önce 4+2 olmak üzere 6 yıl zorunlu hizmet süresiyle çalışan sözleşmeli statüdeki öğretmenlerimizin hizmet yılı, 3+1 olmak üzere 4 yıla indirildi. Her zaman öğretmenlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle ‘Eserinin üzerinde imzası olmayan tek sanatkar öğretmenlerdir’ diyen başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu mesleğini icra ederken şehit olan öğretmenlerimiz ile ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmetle yad ediyor, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Bu vesileyle; İstikbalimizin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesinde çocuklarımıza can suyu olan; Sevgi, sabrı, hoşgörüyü, feragati de bünyesinde barındıran bu kutsal mesleğin ölümsüz kahramanları tüm öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü’ en samimi duygularımla kutluyor, tüm öğretmenlerimize başarılı bir meslek hayatı diliyorum." dedi.