Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, mesajında “Basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü vesilesi ile bütün basın emekçilerinin Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum.” dedi. 
Hitap ettiği toplumun önemli konularda sağlıklı bilgi edinme ihtiyacını karşılayan ve bulunduğu ilin veya bölgenin yararına kamuoyu oluşturan basın mensuplarımız, kamuoyunda isteklerin yansıtıldığı iletişim şartlarının oluşmasında başrolde olduğunu belirten Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü.

 “Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla yerine getiren basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basın, demokrasinin güvencesidir. İşte bu nedenle basınımızın topluma karşı ciddi yükümlülükleri vardır. Tarihin her dönemindeki bu sorumluluk, içinden geçmekte olduğumuz süreçte daha fazla önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarını tebrik ediyor, ilimizde hizmet veren tüm basın yayın kuruluşlarımızın ve basın mensubu arkadaşlarımın “24 Temmuz Basın Bayramı”nı kutluyorum.”