HABERDENİZLİ.COM

Bir yılı aşkındır Başkarcı Esnaf ce Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı yapan Ali Orunlu esnaflarımızla iyi bir iletişim kurduklarını ve kredi almak isteyen herkese yardımcı olduklarını belirtti.

Üyelerinden 31 Temmuz Cumartesi günü yapılacak seçimde tekrar destek istedi.

Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıklarını ve tekrar görev verilirse neler yapacağını anlatan Orunlu, hedeflerini anlattı.

Başkan Orunlu, "Başkarcı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 24 Mayıs 2019 yılında olağanüstü seçimle göreve geldim. Göreve geldiğimiz andan  itibaren Muhasebe Sorumlusunun yaptığı kayıtlarını tek tek inceledik. Eksikleri giderip yanlışları düzelttik. Rehin ve ipotekleri düzenleyerek usulsüz kredi kullanımını ortadan kaldırdık. Ortaklarımıza, 2019 yılında 40.624.150 TL, 2020 yılında 47,538,00  TL, 2021 yılında 26,655,500 TL. olmak üzere toplamda 114.818.350 TL. Finans sağlayarak kooperatif tarihinde rekor düzeye ulaştık." dedi.

973 üyemizin olduğu 2018 yılında  takip oranı yüzde 36,7 iken 2020 yılında 270 yeni üye ile takip oranı yüzde 16,87 ye 2021 yılında 95 yeni ortağımızla takip oranı yüzde 13.50’e düşürdüğünü söyleyen Başkan Orunlu, "Özel EGE Hastanesi ve Vizyon göz Hastaneleriyle yaptığımız protokoller neticesinde ortaklarımıza ve paydaşlarımıza indirimli hizmetler sağladık. Kredi Limitimiz 150.000 TL’den 200.000 TL’ye çıkarttık. Dünyamızı etkisi altına alan ve esnafımıza zor günler yaşatan pandemi de  770 esnaf kardeşimize pandemi kredisi sağladık. Yeni Dönemde mevcut kredisi devam eden tüm ortaklarımıza hem devam eden kredileri hem de yeni nakit ihtiyaçlarını  karşılamaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz arasında  mevcut binanın yerine apartman dairesi yerine sizlere daha iyi hizmet verebileceğimiz ve sizlerin ucuz alışveriş yapabileceği bir kooperatif satış mağazası kuracağız. Bunları da beraber başaracağız. Sizler bize tekrar görev verirseniz herzaman olduğu gibi can simidi olmaya devam edeceğiz. Bizler esnaflarımızın nakit sıkıntısı olduklarında en uygun şekilde kredi almalarını sağlamak için buradayız. Bunu da yapacak güçteyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bunu gösterdik. Çalışma arkadaşlarımızın da bu başarılarda payı büyüktür. Tüm çalışma arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından dolayı kendilerine tek tek teşekkür ediyorum. Seçimde başkanlığa aday olan diğer arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Kazanan esnafımız olsun.” dedi.

Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Başkarcı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Orunlu 31 Temmuz Cumartesi günü yapılacak seçimde tekrar aday olduğunu açıkladı.