KADINLAR EŞİTLİK VE BARIŞ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEK
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne, korku ve nefretle yürütülen topyekûn bir savaş ortamında; yasakların, hak gasplarının ve yoksunlukların kadınların yaşamına tam bir şiddet yumağı olarak döndüğü bir ortamda girdik diyen Emek Partisi Denizli İl başkanı Özge Akkaya, “Ülkemizde kadınların yaşadığı şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, ücretli emeğinin esnekleştirilmesine ve güvenceli çalışma hakkının gasp edilmesine, çatışmasızlık sürecinin sona erdirilmesiyle savaşın ağır, yıkıcı sonuçları eklendi. Aylardır abluka ve çatışmaların hüküm sürdüğü, tankla-topla neredeyse yerle bir edilen Kürt kentlerinde, savaşların kadın bedeni üzerinden gerçekleştiğini bir kez daha doğrulayan sayısız örnek yaşandı. Bodrumlarda insanlar katledildi, Kürt anneler çocuklarının ölü bedenlerini dondurucularda sakladılar. Kadınlar, sokaklardaki cenazelerini alabilmek için beyaz bayraklarla sokaklara çıkmak zorunda kaldı, kucaklarında bebekleri başlarından nişan alınarak öldürüldü; öldürülen kadınların işkence edilmiş cansız bedenleri teşhir edildi” diye sözlerine devam etti.
EMEP İl Başkanı Özge Akkaya, Kadınlar evde, okulda, işyerinde, dolmuşta, parkta, sokakta her yerde taciz ve tecavüz tehdidi altında yaşıyor uyarısında bulunurken; “Şiddet gördüğü erkeği şikâyet eden, korunma için devlete sığınan kadınlar sokak ortasında öldürülüyor. Zaten yetersiz sığınma-evlerinin sayısı artırılmadığı gibi, kadın katilleri cezasızlıkla, ceza indirimleriyle adeta ödüllendiriliyor.Kısacası hükümetin tüm uygulamaları kadını daha güvencesiz, erkeğe ve aileye daha bağımlı hale getirmek üzerine kuruluyken bunu reddeden kadınlar devlet şiddetine maruz kalıyor.” Dedi.
2016 8 Mart’ına bu ağır tabloyla giren kadınlar ülkenin dört bir yanında sokağa çıkıp savaşa, eşitsizliğe, emek düşmanlığına, hak gasplarına, şiddete ve yoksulluğa karşı direnmeye devam edeceklerini belirten Akkaya, “8 Mart’ta, dünya kadınlarının mücadele ve dayanışma gününde kadınlar eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde bir yaşamı savunacak! Taleplerini alanlarda, sokaklarda, dayanışma etkinliklerinde ve eylemlerinde haykırmaya devam edecek!” diye sözlerini tamamladı