Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Basında sansürün kaldırılışının 107. yıl dönümü vesilesiyle, bütün basın emekçilerinin Basın Bayramı'nı tebrik ediyorum” dedi. "İfade hürriyeti ve basın özgürlüğü, demokrasinin ayrılmaz unsurlarıdır" değerlendirmesinde bulunan 
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "Basın kuruluşlarımızın özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır" dedi. 
24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Başkan Gürlesin, şu ifadeleri kullandı; “Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır.Ülkemizde ve şehrimizde her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Basında sansürün kaldırılışının 107. yıl dönümü vesilesiyle, bütün basın emekçilerinin Basın Bayramı'nı tebrik ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."