Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamı görmezden gelen dünya medyasını, Basın Bayramında kınadı. Uçkan, Bayramı kara bayram olarak yaşadıklarını söyledi. 

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Denizli İnternet Medyası Derneği Başkanı Erol Uçkan, basın bayramında mesleki sorunlar yerine dünyanın kanayan yarası haline gelen İsrail vahşetini gündeme getirdiklerini belirtti. 

Kadın çocuk demeden Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’in soykırım suçu işlediğini ifade eden Uçkan, “Bu zulme İslam ülkeleri ve Avrupa daha ne kadar sessiz kalacak. Gazze’de insanlık suçu işleniyor. Gazze’de soykırım suçu işleniyor. Bu zulmü gerçekleştiren İsrail hükümeti elbette bunun bedelini er yada geç ödeyecektir. İnsanlık suçunu görmezden gelen dünya medyası da bu suça alet olmuştur. Kalemlerine mürekkep değil kan bulaşmıştır. Basın Bayramı’nı İsrail’de işlenen katliamdan dolayı kara bir bayram olarak yaşıyoruz. Temennimiz bir an önce bu zulmün bitmesi ve insani yardımların Gazze’ye en kısa zamanda ulaşmasıdır” dedi.