CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AKP adayı Sema Ramazanoğlu’nun seçim çalışmalarını takip etmeye giderken, kanala uçan araçta bulunan basın çalışanları İlyas Haytan ve Alper Ersoy’a Allahtan rahmet, kederli ailesine ve basın camiasına başsağlığı diledi.
Zor şartlar altında çalışan basın emekçilerinin görevi aşkına her zorluğu göğüslemeye çalıştığını ifade eden CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “burada sorgulanması gereken, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nde çalışan basın çalışanının, seçim konvoyunda hayatını kaybetmesidir.
Bir Belediye Basın Mensubunun, seçim çalışmaları için AK Parti adayının takibine gönderilmesi ne kadar doğru bunu tartışmaya gerek bile yok. Düpedüz bir hatadır. Basın çalışanı arkadaşlarımız eğer kendi işlerini yapıyor olsaydı, bugün hayatta olacaklardı. Büyükşehir Belediyesi, bu hatayı diğer adayları için yapmaktaysa derhal buna son vermelidir. Giden iki candır. Bizim evladımızdır. Basın camiasının değerli, yetişmiş neferleridir. Çok acı bir şekilde yaşamını kaybeden kardeşlerime ve ailelerine  Allahtan rahmet diliyor, Denizlimizin ve basınımızın başı sağolsun diyorum.
Büyükşehir Belediyesinin bu şekildeki görevlendirmelerinin takipçisi olacağımın da bilinmesini istiyorum.” dedi.