AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, yeni hastanenin, gerçekten Türkiye'deki ender hastanelerden biri olacağını belirterek, sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin, pek çok Avrupa ülkesine göre önde olduğunu ifade etti.
Başhekimi Duran, "Örneğin Danimarka gibi daha pek çok ülkede basit bir MR için insanlara 6 ay sonrasına gün veriliyor. Bugün Türkiye'de durum bundan çok iyi. Yeni yapılacak araştırma hastanesi ile Afyonkarahisarlılar, sağlık anlamında her hizmeti tek çatı altında alabilecek.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili adayı Halil Ürün, Devlet Hastanesi ve Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran'ı ziyaret eden Ürün, bir süre sonra açılacak 400+200 yataklı Araştırma Hastanesi'nin son durumuna ilişkin bilgi aldı. Başhekim Duran, yeni hastane için yapılan '5 yıldızlı' tanımlamasının yanlış olmadığını söyledi. Duran, hastanedeki malzemelerin tümünün alımında titizlikle çalışıldığını bildirdi.
Yeni hastanede personelin kullanacağı koltuk, masa gibi eşyaların seçiminde bizzat personelin fikrini aldıklarını belirten Duran, “Şunu söyleyebilirim ki yeni hastanenin yatakları pek çoğumuzun evinde bile yok. Afyonkarahisar, son derece konforlu, insan sağlığı ve rahatı için en ince ayrıntının düşünüldüğü bir hastaneye kavuşacak. Hastanenin içinde kullanılacak renklerin seçiminde uzman psikiyatristlerden yardım aldık. Renkler anlamında hasta psikolojisine ne iyi gelecekse ona göre boyalar tercih edildi. Yeni hastane, gerçekten Türkiye'deki ender hastanelerden biri olacak. Sağlık hizmetleri anlamında Türkiye, pek çok Avrupa ülkesine göre önde. Örneğin Danimarka gibi daha pek çok ülkede basit bir MR için insanlara 6 ay sonrasına gün veriliyor. Bugün Türkiye'de durum bundan çok iyi. Yeni yapılacak araştırma hastanesi ile Afyonkarahisarlılar, sağlık anlamında her hizmeti tek çatı altında alabilecek.” dedi.

Milletvekili Adayı Halil Ürün de Türkiye'de son 8,5 yılda sağlıkta, önemli reformlar ve yatırımlar yapıldığını söyledi. Ürün, bir zamanlar muayene olmak için saatlerce sıra bekleyen, ilaç almak için yeniden kuyruğa giren SSK'lı, Bağ-Kur'lu diye ayrılan insanların artık dünya standartlarında sağlık hizmeti aldığını kaydetti. Ürün, ziyaretin ardından hastanede yatan hastaları dolaşıp acil şifalar dileyerek, sağlık çalışanlarına, hastane personeline karanfil dağıttı.
Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde, Başhekim Mehmet Hasip Kebapçı ile bir araya gelen Ürün, hastane hekimleri ile sohbet etti ve poliklinikleri gezerek hastalara geçmiş olsun dileklerini sundu.
CİHAN