Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın 19'uncu defa geleceği Denizli’de, Belediye’nin inşa ettiği 155 milyon lira değerinde 30 projenin açılışını yapacak. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli olarak, bu anlamlı günü düğün günümüz olarak kabul ediyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Denizli’yi her ziyaretinde şehrin yeni yeni yatırımlar kazandığı ifade eden Zolan, "Başbakanımız Denizli’ye geliyor, ilimiz kazanmaya devam ediyor. Bu ziyaretler Başbakanımızın Denizlimize verdiği değeri gösteriyor. Milletin efendisi değil, hizmetkârı olma gayesiyle çıktığımız hizmet yolculuğunda Başbakanımızı misafir etmekten dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyiz. Denizli olarak, bu anlamlı günü 'düğün günümüz' olarak kabul ediyoruz. Çünkü Başbakanımızın her gelişi bizim için bir düğün oldu. Başbakanımızla birlikte ülkemiz gibi Denizli de büyüdü, gelişti ve Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri oldu. Bizler, büyük düşünüp dünya standartlarındaki projeleri halkımızın hizmetine sunmayı sizden öğrendik. Sayın Milletvekilimiz Nihat Zeybekci ile birlikte çıktığımız hizmet yolculuğunda pek çok alanda önemli ilklere imza atarken, gösterilen hedefler doğrultusunda Denizlimizi Ege Bölgesi'nin vizyon kenti yapmanın haklı mutluluğunu yaşadık. Bugün ise yine hedefleriniz doğrultusunda milletvekillerimizle ve halkımızla el ele, yürek yüreğe vererek, Denizlimizi bir dünya kenti yapmak için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

GELENEKSEL TÜRK SPOR OYUNLARI KOMPLEKSİ TÜRKİYE'DE İLK

Başbakan Erdoğan’ın açılışını yapacağı Denizli Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi, Türkiye’de benzer kompleksler arasında ilk olma özelliği taşıyor. Kompleks, her türlü Türk spor oyunlarının oynanacağı, atletizm alanında uluslararası müsabakaların yapılacağı dünya standartlarında olacak şekilde yapıldı. Projenin sadece arsa değeri 25 milyon lirayı buluyor. İnşaat bedeli ise 7 milyon lira.