Aydın’da bir grup genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için “Menderesi astınız, Özal’ı zehirlediniz, Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyiz” pankartı açtı.
Bir süre önce tiyatro sanatçısı Levent Kırca “Kendini Adnan Menderes'e benzeten Erdoğan'ın neredeyse finali de Adnan Menderes gibi olacaktır” ifadesinin kullanmıştı. Kırca’nın bu sözleri Türkiye’nin farklı bölgelerinde tepkiyle karşılanmıştı.
Aydın Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonda Aydın’a sahneye çıkan tiyatro sanatçısı Levent Kırca’ya tepki gösteren bir grup genç, oyunun sahnelendiği anfi tiyatronun karşısında pankart açıp, maytap patlattı. “Menderesi astınız, Özal’ı zehirlediniz, Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyiz” yazılı pankartla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren Aydınlı gençler, Kırca’ya ev sahipliği yapan Aydın Belediyesine tepki gösterdi.

AYDIN BELEDİYESİ’NE TEPKİ

Tepki gösterisine katılan gençler adına konuşan Ahmet Yasir Kuzu, “Tepkimiz bir sokak olayı değil. Sesimizi duyurmak için tiyatro gösterimi yapılan alanın karşısında yapıp çatışmaya meydan vermemek için karşı tepeden yaptık. Aydınlılar bu toprakların evladı Başvekilimiz Adnan Menderes’in sonuyla gurur duyan ve onun idamıyla etrafa tehditler savuran kişiye karşı yapıyoruz. Her fırsatta Adnan Mendres’in ismini kullanıp Menderes hayranıymış gibi davranan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu da kınıyoruz. Madem Adnan Menderes’in bu kadar hayranıydın her fırsatta Adnan Menderes’in ismini kullanıyorsun o zaman neden bu gösterinin yapılacak sahneyi o adama tahsis ettin. Aydın halkına artık kandıramazsın Adnan Menderes ismiyle siyaset yapmana izin vermeyecek Aydınlılar seçimlerde hesabını mutlaka soracaktır” dedi.
Söylemleri nedeniyle Levent Kırca’yı kınadıklarını kaydeden Kuzu, “Adnan Menderes’i nasıl Türk milleti büyük bir çoğunlukla seçip 10 yıllık iktidarı sonucu o günün şartlarında büyük haksızlıklar yapılarak çok kötü iftiralar atarak idam sehpasına götüren bu zihniyet aynı bu gün tekrar sahneye çıkmış halkın oylarıyla seçilmiş Başbakanımıza da aynı iftira ve yalan dolanla sonu Adnan Menderes gibi olacak tehditleriyle ve sokak olaylarıyla başbakanımızı iktidarını düşürmeye çalışmaktadır. Bizde diyoruz ki ‘Yedirtmeyeceğiz’ Bu sefer olmayacak tekrar aynı film oynanmayacak. Bu sefer Aydınlılar olarak başbakanımızın arkasındayız. Biz vatandaşımızı sokağa davet etmedik biz sadece birkaç kişi toplanıp bu tepkimizi gösterip kamuoyuna duyurma istedik” diye konuştu.