ŞANLIURFA (CİHAN)- Şanlıurfa Barosu, geçtiğimiz günlerde tefecilerle ilgili yetkili mercilere yaptığı uyarının ardından emniyet müdürlüğü operasyon başlattı. Aynı günde iki işyerinde arama yapan polis, tefecilikte kullanılan cihazlara el konuldu. Emniyet bu konuda yaptığı operasyonları da açıkladı. Operasyonlar kapsamında 49 işyerinde arama yapıldığını ve ve 51 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
    Tefecilerin bölgedeki zor durumda olan insanları mağdur ettiğini belirten baro, "Tefeciler, ailelerinin dağılmasına ve daha birkaç gün önce Şanlıurfa merkezde meydana gelen üzücü bir olayda olduğu gibi intiharlara sebebiyet verecek kadar yaygınlaşmış bir olgu olarak derinleşmiştir. uyarısında bulunmuştu. Uyarıyı dikkate alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), iki ayrı işyerinde arama yaptı. Aramada; 4 adet pos cihazı, başkasına ait 34 adet kredi kartı, 1 adet senet, çok sayıda kredi kartı slipleri ele geçirdi. Konu ile ilgili yakalan 4 şahıs hakkında 'Tefecilik, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlarından dolayı yasal işlem yaptırdı.
    Ayrıca son 2 yıl içerisinde 49 ayrı işyerine operasyon yapılarak çok sayıda açık senet, tapu, çek, başka firmalara ait kaşe ve irsaliye faturaları, başkasına ait kimlik fotokopileri, başkalarına ait kredi kartları, pos cihazları ve sliplerine el konulduğunu hatırlatan KOM, konu ile ilgili olarak toplamda 51 şahıs yakalanarak gözaltına alındığını belirtti.
    Açıklamada, iki yılda yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye 'Tefecilik, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlarından çıkarılan 51 kişiden 24'ünün tutuklandığı kaydedildi. KOM, operasyonların devam edeceğini açıkladı. CİHAN