ERA Kolejleri, Beylik düzü ve Nazilli Belediyesi, Giant Bisiklet Türkiye sponsorluğunda tek başına 540 günlük bir tura çıkan dağcı ve bisikletçi Meriç Şehit’in 74 836 bin kilometrelik yolculuğu “Pedal Pedal Türkiye” devam ediyor.  
Bisikletin bir ulaşım aracı olduğuna da dikkat çekmek isteyen Meriç Acıpayam ilçesinde mola verirken; Acıpayam Belediyesi’ni de ziyaret etti. 
960 gün sürmesini hedeflediği bisiklet yolculuğunda   Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve ailesinin konuğu olan sporcu Meriç Şehit, Acıpayam Belediyesi Salih Tanyeri parkında bir süre sohbet etti.

Acıpayam’daki sıcak karşılamadan dolayı memnuniyetini ifade eden Meriç Şehit, Acıpayam’a gelmeden önce Çameli ilçesindeydim. Pazar öğle saatlerinde Acıpayam ilçemize ulaştım. Acıpayam’da belediye görevlileri ve Belediye Başkanımız tarafından sıcak ve samimi bir şekilde karşılandım. Buradaki karşılamalarından dolayı Belediye Başkanımız Hulusi Şevkan ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Serin bir havası olan Acıpayam’dan güzel anılarla ayrıldığım için mutluyum dedi.

Acıpayam’dan Denizli’ye hareket eden Milli Bisikletçi Meriç Şehit’e anlamlı etkinliğinde başarılar dileyen Başkan Hulusi Şevkan, barış ve kardeşçe yaşamanın yanı sıra sağlık açısından da bisikletin seçilmesinin doğru olduğunu söyledi.
Meriç kardeşimizi Acıpayam ilçemize konuk etmekten mutluluk duyduk. Acıpayam ilçemizde de bisiklet kültürünü yaymak için bizimde projelerimiz olacak. Bu konuda da Milli Bisikletçi Meriç kardeşimizin deneyimlerinden yararlanmak bize yol gösterici olduğunu ifade eden Başkan Şevkan, çıktığı bu yolda Meriç Şehit’e başarılar diledi.

Ayrıca sporcu Meriç Şehit ilçe merkezinde bulunan Çamlık Evkara Piknik Alanı Acıpayam Dodurga mahallesindeki Keloğlan mağarası ve Yazır mahallesindeki tarihi Yazır Camisini de   gezdi.

29 Mart’ta İstanbul Beylikdüzü’nden yola  çıkan ve 76 il, 417 ilçe ve 631 köyü gezeceğini bildiren Meriç Şehit, bir buçuk yıllık gezisini 2016 Ekim ayında tamamlayacağını ifade etti