Muğla'nın Fethiye ilçesinde oto yedek parça işletmeciliği yapan Tahir Şener Özcan'ı (65) öldürüp kaçan katil zanlısı Mersin'de yakalandı. Özcan'ın üzerinde bulunan 300 TL'yi ve bankamatik kartını alan zanlının, İzmir'de para çekmeye kalkınca teknik takibe takıldığı öğrenildi.
Bayrama 2 gün kala Fethiye sanayisinde yedek parça satışı yapan Tahir Şener Özcan, Taşyaka Mahallesi 230 sokak üzerinde bulunan evinde boğazı kesilerek öldürülmüştü. Olayın ardından evde incelemelerde bulunan polisler öldürülen şahsın cüzdanının çalınmış olduğunu fark etti. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, Özcan'ın kullandığı bankamatik ve kredi kart numaralarını teknik takibe aldı. Olaydan bir gün sonra zanlıların İzmir'de bir bankamatikten para çekmesi üzerine, polis ATM'nin güvenlik kamerası kayıtlarından zanlıların kimliğine ulaştı. Ekipler, güvenlik kamerası görüntüsünden 18 yaşındaki Yakup A.’nın Fethiye’de bir fırıncıda çalıştığını, öldürülen şahıs ile sık sık görüştüğünü belirledi. Şahsın yanındaki bir kişi ile birlikte İzmir'den İstanbul'a gittiğini tespit eden polis, şahsın Mersin'de yaşadığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçen Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, şahsın evini incelemeye aldı.
Bayram ziyareti için ailesinin yanına gelen Yakup A.'yı gözaltına alan ekipler, zanlıyı Fethiye'ye getirerek önce sorguladı sonra da cinayetin işlendiği eve götürerek tatbikat yaptırdı. Sorgusunun tamamlanmasının ardından katil zanlısı Yakup A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.