Hafta sonunda bir bahar gününü yaşayan Denizlililer, dinlenmek ve güneşin tadını çıkarmak için meydanlara inerken, CHP’nin Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay’da Çınar Meydanı’ndaydı. Balkanay, aynı zamanda öğle saatlerinde Denizli Belediyesi önünde, ‘Hayan Hakları ve Denizli Hayvanları Koruma Derneği’ üyeleri tarafından gerçekleştirilen eylemlere katılarak destek verdi. 
CHP MerkezEfendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, Pazar gününü Çınar Meydanı’ndaki vatandaşlarla bir araya gelerek geçirdi. Balkanay aynı zamanda Hayvan Hakları ve Denizli Hayvanları Koruma Derneklerinin eziyet ve işkence edilen hayvanların korunması için düzenledikleri eylemlere destek verdi. Ziyareti sırasında Denizli Belediyesi önünde karşılaştığı motosiklet grubu üyeleriyle de yakından ilgilenen Balkanay, bir yarış motoruna binerek objektiflere poz verdi. Belediye önünde ki banklarda oturan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Balkanay, halkla uzun uzun sohbet etti, çocuklarla da yakından ilgilendi. 
“ADAMSIN BAŞKAN”
Paten kayan gençlerin yanına giden Balkanay, paten kaymaları için modern bir tesis isteyip istemediklerini sordu. Gençlerden evet yanıtını alan Balkanay, göreve geldikleri gün projeleri arasında ilk sırada gençlerin daha güvenli ve modern tesislerde sporlarını yapmalarına olanak sağlayacaklarını söyledi. Bunun üzerine gençlerden biri “Adamsın” diye bağırınca etrafta bulunanlar kahkahaya boğuldu.  Gençlerin yanından ayrılan Balakanay, Denizlispor taraftar grubu üyeleriyle de bir süre sohbet ederek Denizlispor’un durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.