BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesirli işadamları, Afrika kıtasında yaşanan son 60 yılın en büyük kuraklığına kayıtsız kalmadı. Balıkesir Sanayi Odası (BSO), Ticaret Odası (BTO) ve Ticaret Borsası (BTB) üyesi 15 firma, gıda yardımında bulundu. İçinde makarna, un, buğday, yağ, çocuk maması, şeker ve tuz bulunan paketlerden oluşan 100 bin lira değerindeki dört kamyon gıda malzemesi, törenle Bandırma Limanı'na gönderildi. Törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, BSO Başkanı Ahmet Kula, BTO Başkanı Mahmut Yavuz ve BTB Başkanı Faruk Kula da katıldı.
BTB Başkanı Kula, "Sefalet içinde ızdırap çeken onbinlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuzun hem de insanlığın gereği olarak yardımda bulunmak gerektiğine inanmaktayız. Gönderdiğimiz yardımlar, ihtiyaç bölgesinde Türk Kızılayı aracılığıyla dağıtılacak." dedi.
Vali Arslan ise balık tutmayı öğretmenin zamanı olmadığını vurgulayarak, "Oradakilarin acilen gıda ve ilaca ihtiyacı var. Türkiye'den giden yardımlar, doğrudan Kızılay aracılığıyla dağıtılıyor. Hattâ başka ülkeler de kendi yardımlarının Kızılay tarafından dağıtılmasını istiyor. Afrika'da yaşanan açlık, bölgeyi yıllarca sömürge olarak kullanan emperyalist ülkelerden kaynaklanıyor. Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle insanları, bu ülkeler tarafından yıllarca sömürüldü. O yüzden kendilerine en yakın dost olarak Türkiye'yi görüyorlar." şeklinde konuştu. CİHAN