BALIKESİR (CİHAN)- Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Hürriyet Hakkımızdır Treni' Ege'de Uşak, İzmir ve Manisa'nın ardından bugün Balıkesir'e geldi. Balıkesir Garı'nda konuşlanan trende bir dizi etkinlik yapıldı.
    Düzenlenen etkinliklere Vali Yılmaz Arslan, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, CHP İl Başkanı Sıtkı Gider, Muhtarlar Derneği Başkanı Cengiz Sandıkçı, bürokratlar ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Vali Arslan, Hürriyet yazarları Yalçın Bayer ve Emel Armutçu ile birlikte peronda gerçekleştirilen etkinlikleri izledi, incelemelerde bulundu. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) 'Deprem Simülasyon Vagonu'nu da ziyaret eden Vali Arslan, Başkan Ok'la birlikte 7.4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi'nin eşdeğeri sarsıntıyı yaşadı. Bu vagonda gerçekleştirilen deprem simülasyonları çocukların da ilgisini çekti. DASK görevlileri çocukları deprem konusunda bilgilendirip sorularını cevapladı.
Peronda ilgi gören bölümlerden biri de Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Herkes İçin Futbol' etkinliği oldu. 1999 doğumlu minikler, top sektirme yarışması ve delikli panodan top geçirme yarışmasında hünerlerini sergiledi. Başarılı olanlara futbol topu hediye edildi. Vali Arslan ve Başkan Ok panodan top geçirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.
Zil Zurna Perküsyon Grubu, Tarihi Balıkesir Garı'nı bir konser alanına çevirdi. Çocuklar grubun müziği eşliğinde dans etti. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), çocukları hakları konusunda bilgilendirdi. "Haklı kadın" ve "zordur kadın olmak" konulu fotoğraf sergileri açıldı.
    Hürriyet Treni'ninde "Türkiye ne istiyor?" sorusuna da cevap arandı. Balıkesirliler sağlık, güvenli konut, spor alanları, temiz çevre, eğitim gibi çeşitli isteklerini anket formlarını doldurarak iletme imkanı buldu. Çocuklar bir bölümde kitaplar okurken, bir bölümde resimler yaptı. Tüm katılımcılara süt ve höşmerim dağıtıldı.
    TCDD yetkilileri demir yollarındaki yatırımlar ve projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi. Trendeki Konferans Vagonu'nda gerçekleştirilen gündem toplantısında, Hürriyet Gazetesi yazarları Yalçın Bayer, Emel Armutçu, Ahmet Hakan, Pazarlama Grup Başkanı Tijen Mergen, 'Aile İçi Şiddete Son' projesinin koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu kenti yönetenlerle bir araya geldi. Toplantıda Balıkesir'in yerel sorunları ile aile içi şiddet konuşuldu.
    Balıkesir ekonomisi ile ilgili bilgiler veren Vali Arslan, kırmızı ve beyaz et, zeytin, zeytinyağı, un, süt ve süt ürünleri üretimiyle Balıkesir'in Türkiye'yi besleyen illerden biri olduğunu vurguladı. Balıkesir'in göç alan bir il olmadığını ve nüfus artışının da Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirten Arslan, Balıkesir'in büyükşehir adayı olduğunu sözlerine ekledi. Balıkesir-Ankara, Edremit-Ankara, Edremit -İstanbul uçak seferlerinin başladığına dikkat çeken Arslan, geçen yıl 220 bin kişinin demir yolundan yararlandığını açıkladı. Vali Arslan ve Başkan Ok, Hürriyet temsilcilerine Yağcıbedir halısı, beyaz zambak kolonyası ve zeytinyağı armağan etti.
            Hürriyet Treni, etkinliklerin ardından Balıkesir'den Eskişehir'e hareket etti.


CİHAN