Muğla’nın Marmaris ilçesinde sonbaharın sıcak geçmesi arıcılara yaradı. Son 30 yılın en verimli sonbaharını geçiren arıcılar, Kasım ayı olmasına rağmen halen bal hasadı yapıyor. 
Marmaris’te arıcılık yönünden son 30 yılın en verimli sonbahar mevsimi yaşanıyor. Ekim ve Kasım aylarının sıcak ve güneşli geçmesi üzerine bölgede bulunan Püren bitkisinin yüksek miktarda nektar ve polen üretmesi arıcıları ekstra bal hasadına yönlerdi. Bölgede bal üretimi yapan arıcılar son yılların en bereketli sonhabar mevsimini yaşadıklarını belirtiler. Uzmanlar ise yüksek bal ve yavru üretimi sayesinde kış aylarında görülen arı ölümlerinin bu yıl çok daha az yaşanacağını tahmin ediyor. 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arıcılık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Ali İhsan Öztürk,İhlas Haber Ajansı’na Muğla’da bal hasadında yaşanan sonbahar bereketini değerlendirdi. Öztürk, "Bu yıl arıcılık yönünden geçen yıllara göre, gerçekten son 30 yılın en verimli sonbahar mevsimini yaşıyoruz. Bir çok tecrübeli ve yaşlı arı üreticileri böyle bir mevsim yaşamadıklarını dile getiriyor. Okulumuzun kovanlarını kontrol ettik, çok güzel bal ve yavru üretimi var. Bölgemizde genel iklim şartlarına göre; Püren bitkisinin hem nektar hem de polen yönünden verimin yüksek olması ayrıca , çam balı üretimini sağlayan Basra’nın hala devam etmesinden dolayı bal ve yavru üretiminin hala devam ettiğini görüyoruz“ dedi.
Öztürk, bal üretiminin devam ettiğine işaret ederek “Bölgede hala bal hasadı yapan arıcılar var. Dün bir arıcımız beni arayarak kovan başına birer teneke bal sağdığını belirtti. Bu son yıllarda görülen en yüksek bal verimi. Bu mevsim bereketinin getirdiği yüksek verim kış mevsiminde arıcılara olumlu yansıyacaktır. Kışın görülen bal azlığına bağlı arı ölümlerinin bu kış yaşanmayacağını tahmin ediyoruz. Bu yıl arıcılık adına çok güzel bir yıl olacak“ diye konuştu.