HABERDENİZLİ.COM

Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerine 4857 sayılı İş Kanunu ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde sürekli işçi alımı gerçekleştirileceği duyurulmuştu.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak, diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 32 bin sürekli işçi istihdamı yapılacağını bildirmişti. Temizlik personeli, güvenlik görevlisi, klinik destek personeli ve aşçı branşları için 737 bin 439 kişinin başvurduğu açıklanmıştı. Başvuru sonrası Sağlık Bakanlığı sürekli işçi kura sonuçları il il açıklanıyor.

Başvurular, 26 Mart-30 Mart 2020 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınan Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı kura sonuçlarının ilki 7 Nisan'da belli oldu. 26 il ve bakanlık teşkilatı için gerçekleştirilen ilk kura seçiminin ardından 8 Nisan ve 9 Nisan tarihlerinde Sağlık Bakanlığı kura sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Bugün ise Denizli dahil 55 il için kuralar çekilecek.