Bakan Zeybekci, Bakanlıkta, Venezuela Ekonomi ve Finans Bakanı Simon Zerpa ve beraberindeki heyetle görüştü. Burada konuşan Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun koyduğu hedefe doğru ilişkileri geliştirmek üzere görevlendirildiklerini söyledi.

Konuk Bakan Zerpa ile 45 günde üçüncü görüşmelerini gerçekleştirdiklerine işaret eden Zeybekci, ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak üzere önemli bir noktaya geldiklerini bildirdi. Bakan Zeybekci, yeni yılın ilk aylarında Türkiye ile Venezuela'nın ticari ilişkilerini olabildiğince serbest hale getirmek istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Hedefimiz Venezuela'nın bütün ihtiyaçlarını Türkiye'den karşılarken, Venezuela'nın ürettiği bütün ürünlerin serbestçe ülkemize gelmesi. Bunu da 2018'in başında uygulanabilir hale getirerek, 2018 sonunda çok önemli ticari hacimlere ulaşmak istiyoruz. Venezuela'nın petrol ürünleri, petrokimya artı petrokok alanındaki tüm üretimiyle ilgileniyoruz, Türkiye'nin ihtiyaçlarını oradan gidermek istiyoruz."