Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la çıktıkları Uzak Doğu gezisinin olumlu geçtiğini belirterek, bu ülkelerle olan dış ticaret hacminin artacağına inandığını söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la katıldığı Uzak Doğu gezisinin ardından Denizli’ye geldi. Denizli Belediyesi tarafından restore edilen Balcı Evi Zeynep Karaaslan Folklorik Bez Bebek Müzesi açılışına katılan Bakan Zeybekci, binanın açılış kurdelesini keserek bez bebekleri inceledi. Açılışa Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale’nin işetmesinin Türkiye Seyahat Acenteler Birliğine (TÜRSAB) devredilmesini değerlendirerek, "Pamukkale Denizli’den bir yere gitmedi. Pamukkale olduğu yerde duruyor. Sadece işletmesi ile ilgili birtakım gelişmeler oldu. Bu uygulama tüm ülkede oluyor. Sadece Denizli’ye özgü bir şey değil bu. Biz Denizli’nin farklı tutulmasını istedik. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Pamukkale Denizli’den kopartılmadı. Gelir kaybı oldu ama biz o geliri fazlasıyla geriye alırız. Denizli Belediyesi orayı daha da güzel hale getirecek" dedi.

"UZAK DOĞU GEZİSİ TARİHİ BİR GEZİ OLDU"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çıktıkları Uzak Doğu gezisini de değerlendiren Zeybekci, gezinin çok olumlu geçtiğini belirterek, "Türkiye olarak tarihi bir gezi oldu. Ekonomi Bakanı olarak ilk olarak katıldığım bir gezi oldu. Japonya, Singapur ve Malezya ile serbest ticaret anlaşmaları ile mutabakatlara varıldı. Çok hızlı şekilde bu sürecin devamı yönünde ülke başkanları ile mutabakata varıldı. Malezya’da teknik çalışmalar bitirilerek bir an önce imzaların atılması kararı verildi. Şu anda Japonya ile olan 3 buçuk milyar dolarlık ticaret hacmimizin 10 milyar dolara, Singapur’la olan ticaret hacmimizin 5 milyar dolara çıkmasını ve Malezya’da da 3 yıl içinde 5 milyar dolara ulaşan bir ticaret hacmimizin olmasını istiyoruz. Bu hedeflerin tutması için çalışacağız" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra Denizli’den ayrılarak ilçelere geçti.