HABERDENİZLİ.COM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandum çalışmaları kapsamında Denizli’de düzenlenen ‘iş adamları ile istişare toplantısı’nda iş adamları ve sanayicilerle bir araya geldi. DENİB Dönem Başkanı Süleyman Kocasert ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizli Valisi Ahmet Altıparmak birer konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybecki, salondaki iş adamları ve sanayicilere seslendi.

“Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz”
15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşan Zeybekci, “Bütün algı operasyonları yapan hain FETÖ örgütünden, sayın bakanımıza yapılandan o insanlık dışı demokrasi dışı uygulamalarda mutlaka hesap sorulacak. Ama o hain bölücü terör örgütü ile hain FETÖ terör örgütünün algı operasyonlarından bunun hesabı sorulacaktır ve onlar asla sevindirilmeyecek. Onları sevindirmeyeceğiz” dedi.

“En kritik günleri yaşıyoruz”
Türkiye ile AB ilişkilerine değinen Zeybekci, “Türkiye-AB ilişkilerinin, ekonomik ilişkilerinin en kritik günlerini yaşıyoruz. En kritik derken, en önemli günlerini yaşıyoruz. AB ile ticaret hacmimiz 160 milyar dolar, para her şey değil. Bu millet kurtuluş savaşında, Çanakkale savaşında günde bir tayin bulgur pilavı ile savaştı. Ama bu terör örgütünü sevindirecek adımlardan uzak duracağız. İhracatımızın yüzde 49’unu yapıyoruz, doğrudan yabancı sermayemizin yüzde 75’in yapıyoruz. Şunu da kimse unutmasın Türkiye o devasa Avrupa Birliğini beşinci büyük ortağıdır” diye konuştu.

AB'ye karşı karşı terör örgütlerini sevindirecek herhangi bir adım atılmayacağını aktaran Zeybekci, "Şuanda günlük birliğinin güncellenmesi için çok önemli bir noktadayız. Yani 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmi, yani yüzde 49 ihracatımızın, yüzde 41 ithalatımızın yapıldığı yer. AB ile Türkiye gümrük birliği etki değerlendirme raporları hazırladı. AB ticaret ekonomi komiserliği, Türkiye’de ise Ekonomi bakanlığı olarak, bağımsız kuruluşlara raporlar hazırlattık. Sonuç iki taraf da kazanıyor. Türkiye tek başına AB'nin büyümesini artırıyor, ihracatını artırıyor. Türkiye'nin büyümesine de AB'nin katkısı oluyor. Dış ticaret hacmini arttırıyor, ihracatını arttırıyor. Aynı şekilde Türkiye AB’nin ekonomik anlamda büyümesine katkıda bulunuyor, AB de Türkiye’nin büyümesine katkıda bulunuyor. Onun için 2014 başında AB ile oturduk karar verdik, gel görüşelim dedik, Gümrük Birliği'nin güncellenmesini yapalım. AB ile ilişkimiz tamamıyla karşılıklı menfaatleri en üst düzeyde tutmada bina edilmektedir. AB'nin kapısında Türkiye hiçbir zaman el pençe divan durmadı, bundan sonra da durmayacaktır. Çünkü karşılıklı menfaatlerimiz var, onlar da kazanacak, bizler de kazanacağız. Onun için terör örgütlerini sevindirecek hiçbir adım atmayacağız. Aklı selimle hareket edeceğiz, karşı tarafa da aynı şeyi söylüyoruz" diye konuştu.

Bakan Zeybecki, “Bakan Kaya’nın gördüğü muameleyle ilgili ilerideki günlerde önemli konular hakkında görüşmeye devam ettiklerini ve görüşüleceğini belirtti.
Dünyada hiçbir ülkesinde,Türkiye’nin ekonomi ile ilgili gelecek hedeflerinde, ekonomiye sunduğu fırsatlar kadar büyük fırsat yok”
diye konuştu.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Bakan Zeybekci, Kaya, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti ile MHP il başkanları, belediye başkanları, Denizli Ticaret Odası Başkan Uğur Erdoğan, Sanayi Odası Başkan Müjdat Keçeci ve çok sayıda iş adamı ile sanayici katıldı.

Zekican Şenkaya