Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 30 Mart yerel seçimleri için oyunu kullanırken, demokrasi vurgusu yaptı.
30 Mart yerel seçimleri için sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar oy kullanmaya başlarken, Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde oyunu kullandı. Saat 10.00 sıralarında oy kullanmaya gelen Bakan Zeybekci dışarıda bekleyenlerle tek tek tokalaştı. Daha sonra oy kullanacağı sınıfa geçen Bakan Zeybekci burada önce belediye başkanlığı için ardından da muhtarlık için oyunu eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte kullandı.
Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci, yerel seçimlerin ülke için hayırlı olmasını diledi. Her siyasi parti için yoğun geçen bir seçim dönemi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, "Ben bu seçimlerin demokrasimiz adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yarından itibaren Türkiye’de gerek demokrasi, gerek evrensel hukuk normları ve devletimizin işleyişi ile ilgili, Türkiye’deki siyasetin yeniden bir taze başlangıç için bu seçimlerin bir adım olacağına inanıyorum" dedi.
Seçimlerin ekonomiye de olumlu yönde katkısı olacağına inandığını kaydeden Bakan Zeybekci, "Seçimlerin ardında piyasaların çok daha rahatlamış, önümüzdeki günleri çok daha rahat algılayan, pozitif yönde Türkiye’nin ihracatının arttığı, büyüme ve istidamın arttığı, şu geçtiğimiz 3 aylık beklemeyi önümüzdeki 9 ayda telafi edecek bir performans göstereceğine inanıyorum" diye konuştu.
Türkiye’deki siyasi yapının problem üretmeye devam ettiğinin altını çizen Bakan Zeybekci sözlerini şöyle tamamladı:
"Siyasetin iktidar olmakla ilgili beklentilerini kaybetmesinin ardından bir taraf çok güçlü olunca hukuk ve demokrasi dışı, milletin iradesine dayanmayan yollara doğru tevessül edenler oluyor. Bu yüzden diyorum ki siyaset 30 Mart’ı çok iyi değerlendirmeli.Yarından itibaren böyle bir hastalığı bir daha yaşanmaması için ne yapılmalı bunu konuşmalı. Türk milleti yeni bir anayasa istiyor. Yeni daha evrensel standartlarda bir anayasa istiyor. Ayrıca parlamenter yapımızı da yeniden gözden geçirmemizi istiyor."