Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin en iddialı kongre ve kültür merkezlerinden birisi ortaya çıkıyor” dedi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte yapımı devam eden Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine, Bakan Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak ile protokol üyeleri katıldı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Ekonomi Bakanı Zeybekci, kültür ve turizm şehri olmakla ilgili; Denizli’nin en büyük sıkıntılarından bir tanesinin kültür merkezi, bütün etkinliklerin yapabileceği bir salonihtiyacı olduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, “Denizli’nin merkezinde, binlerce insanın yürüme mesafesinde olan kongre ve kültür merkezi hayalimizi, projemizi belediye başkanlığımız döneminde arkadaşlarımızla beraber yapmıştık. O dönemde bu projelerle ilgili santim santim, milim milim de çalışmıştık. En son belediye başkanlığımızdan sonra bayrağı devralan Osman Bey kardeşim buranın yapımına başladı. Sağolsun, Allah razı olsun ismiyle ilgili de böyle bir teveccühte bulundu” diye konuştu.

Bakan Zeybekci: “Muhteşem bir eser ortaya çıkıyor”

2004’de yola çıkarken söyledikleri sözlerden bir tanesinin de,“Denizlimiz yapacaklarımızı hayal etmekte bile zorlanacak”dediklerini hatırlatan Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: “Hakikaten bu da bizim yaptıklarımızdan bir tanesi. Allah bugünleri de gösterdi. Denizlimizle ilgiliartık geleceği görüyoruz. İçinde 2 bin, bin ve 500kişilik salonların olduğu, belki bir anda 10 bin kişinin etkinlik yapabileceği muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Türkiye’nin en iddialı kongre ve kültür merkezlerinden birisi ortaya çıkıyor. Dünya standartlarının da çok üstünde bir kongre ve kültür merkezi, Denizlimize layıktır. Denizlimiz böyle güzelliklere layıktır. Allah kazasız belasız tamamlamayı ve inşallah da açılışını nasip etsin. Emeği geçen bütün arkadaşlardan Allah razı olsun.”

Başkan Zolan: “Onurunu ve gurunu yaşadık”

Başkan Zolan ise, Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin 2004’de Belediye Başkanı olduğu günden itibaren Denizli’nin birçok ilkletanıştığını vurgulayarak, “Aşağıdaki İncilipınar Parkı, köprülü kavşaklar, alt yapılar, spor alanları, Denizli bugün nefes alıp veriyorsa doğal gaza kavuştuysa, hep Nihat Zeybekci Başkanımızın dönemindetamamlanmasıyla oldu. Bizde yanında yer almanın her zaman onurunu ve gurunu yaşadık. Burası da Sayın Bakanımızın Denizli’ye kazandırmış olduğu güzel bir proje” dedi. Bakan Zeybekci’nin proje anlamında da her türlü detaya bakarak,kendilerine emanet ettiğini ifade eden Başkan Zolan, “Bizde yapımına başladık. Denizli 2004’de bir milat yaşamıştır. O miladın başlangıcını, yaşamasını sağlayanda o günün Belediye Başkanı Sayın Nihat Zeybekci ağabeyimizdir, büyüğümüzdür. O eserleri Denizli’ye kazandırmasının sonucu olarak isminin burada yaşamasını arzu ettik. İnşallah Denizli, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile kültür ve sosyal alanda başka bir boyuta geçecek. Denizli yine Sayın Bakanımızın sayesinde bir ilkle daha tanışacak. İnşallah birçok güzellikler olacak” dedi.

2015 yılı sonunda hizmete açılacak

Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah o kongre ve kültür merkezi burada durdukça Nihat Zeybekci Başkanımızın, Bakanımızın 2004’de Denizli’de başlattığı o dönüşüm herkes tarafından bilinir olacak.”Projeyi 2015 yılı sonunda hizmete almanınonurunu ve gurunu yaşayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, o gün sadece Denizli’nin değil Ege ve Türkiye’nin en güzel kongre ve kültür merkezinin hizmete açılacağını ifade etti.Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin örnek gösterileceğini kaydeden Başkan Zolan, “Kongre merkezimiz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bakanımızın bu ziyaretinden dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Allah kazasız belasız bu inşaatımızı tamamlamayıbizlere nasip etsin” diye konuştu. Konuşmaların ardından kongre merkezi hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Zeybekci ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdi.