Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ile başlayan seyahati, son dönemde Suudi Arabistan ile yaşadığı kriz ve Türkiye'nin yardımına koşmasıyla uzun süre gündemde kalan Katar'la devam ediyor. Gezinin son ayağında, Erdoğan ile beraberindeki heyet, Katar'ın üst düzey yetkilileri ile bir dizi temasta bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gezinin ikinci durağı olan Kuveyt'te önce Ulusal Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim'iyi ardından da Kuveyt Başbakanı El-Sabah’ı kabul etti. Erdoğan ayrıca, Beyan Sarayı'nda Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah ile de biraraya geldi. Erdoğan, Kuveyt Emiri El-Sabah tarafından resmî törenle karşılandı. Törende Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile diğer bakanlar da hazır bulundu.

İki ülke millî marşlarının çalındığı törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kuveyt Emiri El-Sabah, heyetlerini takdim etti; ardından da baş başa ve heyetler arası görüşmeler başladı.

ANTLAŞMALAR İMZALANDI

Beyan Sarayı'ndaki görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kuveyt Emiri El-Sabah’ın huzurunda düzenlenen törende, ilgili bakanlar ve kurum yöneticileri, iki ülke arasındaki antlaşmaları imzaladı.

KATAR’A GEÇTİLER

Kuveyt'teki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberindeki heyet, üç ülkeyi kapsayan ziyaretinin son durağı olan Katar'a hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üst düzey askeri ve sivil erkandan oluşan Türkiye heyeti, Uluslararası Havalimanı'ndan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı. Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha'da bulunuyor. Heyet, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgede ve dünyada yaşanan ekonomik, askeri ve siyasi gelişmeleri değerlendireceği bir dizi görüşme ile toplantı yapacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de yer aldığı heyetin, akşam saatlerinde yurda dönmesi bekleniyor.