Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkenin güvenliğini sağlayan polise taş ve bilye atarak demokratik ve özgür bir ifadeden söz edilemeyeceğini söyledi. Yıldız, Yenişehir Pekdemir Düğün Salonu’nda yapılan AK Parti Denizli İl Danışma Meclisi'nin aralık ayı toplantısına katıldı. Toplantıda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Manisa Milletvekili ve Denizli Koordinatör Milletvekili Selçuk Özdağ, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve diğer partililer de hazır bulundu.

Konuşmasında ODTÜ’de polise taş atılmasını eleştiren Bakan Taner Yıldız, bir ülkenin üniversitesinin daima genel zihniyetin bir adım önünde olması gerektiğini ifade etti: “Hepimiz öğrencilikten geliyoruz. Çatışmak, kamplara bölmek kolay. Bu ülkeyi kendimizden çok sevdiğimiz çocuklara iyi bırakmak adına her birimizin daha fazla çalışması, gayret etmesi lazım. Bu çatışmadan kim fayda sağlayacak, zararı kime olacak? ODTÜ olayları oldu. Bunlar, gittikçe temiz ve nezih bir hale gelen ülkemizde son derece dikkat çekti. Niçin dikkat çekti? Acaba bu çatışma ortamı, provokatif bir şekilde başka illere de yayılabilir mi diye. Arkadaşlar, bu ülke kazanımlarından geri dönmeyecektir. Hiç kimse, hak ettiği bu refah seviyesinden daha geriye gitmeyecektir. Biz buna müsaade etmeyiz.”

İnsanların fikirlerini özgürce söyleyebileceğini dile getiren Yıldız, “Ancak bunu çatışma yoluyla, birtakım çirkin olaylar vesilesiyle, yalnızca taş değil, sapanların içine koydukları demir bilyelerle bu ülkenin güvenliğini sağlayan polisimize karşı atarlarsa kusura bakılmasın, orada demokratik ve özgür bir ifade alanından bahsedemezsiniz. Eli yumruk şeklinde sıkılmış biriyle tokalaşamazsınız. ODTÜ'de bu ülke için çırpınan, bu ülkeye değer katmak isteyen öğrenciler de var. ODTÜ'nün ekseriyeti, bu ülkeye gönül vermiş insanlardır. Onları bunların içine katmamak gerekir.” diye konuştu.

12 Eylül öncesi kendini dövmeye çalışan kişilerle oturup konuştuklarını vurgulayan Yıldız, “Bana o zaman vuranlar arasında çok pişman olanlar var. Kendine izah edemeyenler var. Bunun bir oyun olduğunu farkedenler var. Ben o arkadaşlarıma, benzer şeyleri daha önce yakalamalarını tavsiye ediyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil. Vesayetçi rejimlerle değil, adı ne olursa olsun ister sivil toplum örgütü, ister asker, ister başka kurum, yalnızca halkın seçtiği TBMM’nin iradesiyle bu ülke yönetilecek. Öyle halkın horlandığı zamanlar geride kaldı.” dedi

Göktürk-2 uydusu hakkındaki eleştirileri de cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, “Aza kanaat etmeyen, çoğu bulamaz. Adım adım ilerlenecek. Bir yerinden başlamadan tamamına eremezsiniz. Tamamını bulmak için beklerseniz, bir kısım insanların öğütleri böyledir, daha çok beklersiniz. Hiçbir şey yapmadan beklersiniz.” ifadelerini kullandı.