Maliye Bakanı Şimşek, 'Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'a, Denizli'yi güzelleştirdiği için, Avrupa şehirleriyle yarışır hale getirdiği için teşekkür ediyorum' dedi.
Bakan Mehmet Şimşek, bir dizi toplantılara katılmak üzere geldiği Denizli’de, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da katıldı.
Başkan Osman Zolan, ziyarette yaptığı konuşmada Maliye Bakanlığı’nın aktardığı kaynaklar ve belediye bütçesiyle kente çok güzel hizmetler yapıldığını ifade ederek, ‘Öncelikle Denizli'mize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Denizli'miz sizlerin de bildiği gibi 2004'den sonraki çalışmalarımızla çok iyi bir noktaya geldi. İnsanlarımızı mutlu etmek için yoğun bir çalışma temposuyla hizmet veriyoruz. Sizleri burada görmek bizlere ayrı bir mutluluk ve gurur verdi. Denizli olarak ne zaman sizlerden bir şey istesek bizi hiçbir zaman geri çevirmediniz. Denizli'nin gelişmesine en büyük desteği sizler veriyorsunuz. Denizlililer adına sizlere çok teşekkür ediyorum' dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, şehrin her noktasından yaşanan değişimin görüldüğünü belirtti.
Denizli Belediyesi önceki başkanı ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yle birlikte büyük bir değişim yaşandığını, Başkan Osman Zolan’la da devam ettiğini kaydeden Bakan Şimşek, şöyle dedi:
    ‘Denizli'ye resmi ziyaretlerimizin dışında da birçok kez geldim. Buradan zaman zaman geçişlerimiz oldu. Her defasında bu şehrimizin ne kadar hızlı geliştiğine birebir şahitlik ettim. Gerçekten de Denizli yaşam kalitesi, standartları yüksek olan bir şehrimiz. Bu başarı tesadüf değildir. Buradaki insanların ruhundan, ortak aklından kaynaklanıyor. Tabi ki gerek bir önceki Belediye Başkanımız Nihat Zeybekci ve gerekse şimdiki Belediye Başkanımız Osman Zolan, son yıllarda Denizli'de büyük bir değişimin, dönüşümün öncüsü oldular, önderliğini yaptılar. Allah kendilerinden razı olsun. Ben tekrar Denizli'de olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Temaslarım sonunda varsa üzerimize düşen, Denizli'nin gelişimine katkıda bulunacak bir şeyler, yapmaya hazırız. Denizli, Avrupa'da bizim yarış içerisinde olan bir ildir. Avrupa'nın önemli merkezleriyle yarış içindedir. Nasıl ki Türkiye'nin güneyi batısıyla arayı kapatmayı çalışırken batıdaki illerimiz de sanayisiyle tekstiliyle gelişmişliğiyle Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Bu nedenle Denizli önemlidir. Bu noktada yereldeki arkadaşlarımızın çabaları çok önemlidir. Bizler de çabalara her türlü desteği veriyoruz. Ben belediye başkanımız Osman Zolan'a şehri güzelleştirdiği için, Avrupa şehirleriyle yarışır hale getirdiği için teşekkür ediyorum.'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gerek kendi belediye başkanlığı döneminde ve gerekse Osman Zolan'ın başkanlığı döneminde Bakan Şimşek'in birçok desteğini gördüklerini kaydederek, 'Bazı hazine arazilerinin özelleştirilmesi kapsamındaki bazı yerleri satarak büyük gelirler sağlayabileceği yerleri bizim ricamızla satmaktan alıkoyup bizlere verdi. Bunları Denizli'mize bakanımız sayesinde yeşil alan düzenlemeleriyle şehre kazandırdık. Gerekse hizmet binası olarak kullanılan alanlar oldu. Ne zaman kapısını çalsak boş göndermedi. Allah kendinden razı olsun. Denizlililer adına teşekkür ediyorum' dedi.
Daha sonra Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bakan Mehmet Şimşek’e Çeşmi Bülbül hediye etti.