Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye’de son yıllarda kayıt dışı ekonomiyi önemli ölçüde azalttık" dedi. 
Şimşek'e, Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) tarafından fahri doktora unvanı verilerek cübbesi giydirildi. Sabah saatlerinde Denizli’ye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Pamukkale Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanı için üniversiteye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile geldi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e fahri doktora unvanı verilmesi törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı ile çok sayıda davetli ve akademisyen katıldı.
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, cari açık, bütçe açığı ve dış ticaret açığı sorununu çözeceklerini belirterek şöyle konuştu: "Yetişmiş insan, Ar-Ge ve inovasyon açığını kapatmamız gerekiyor. Türkiye olarak belirleyici faktör olma yolunda ilerliyoruz. 500 milyar dolarlık ihracat 25 bin dolarlık kişi başına gelir hedeflerimiz bizi çok daha yukarılara taşıyacaktır. Türkiye olarak tüketim algılarında da etkin olmalıyız." 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmasının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in özgeçmişi okundu ve cübbesi PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı tarafından giydirildi. Rektör Bağcı, Bakan Şimşek’e fahri doktorluk diplomasını verirken, Bakan Zeybekci de Maliye Bakanı Şimşek’e Yatağan Palası hediye etti.
Cübbesini giydikten sonra 'Türkiye Ekonomisi' konulu bir konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin bazı yapısal sorunları olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, Türkiye’nin kayıt dışı ekonomiyle daha etkin mücadele etmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim istihdam oranını yükseltmemiz lazım. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Dünyanın gelişmiş ülkeleri gibi esneklik noktasında önemli adımlar attılar ve sonuçlarını gördüler. Kayıtdışı da çok fazla mesafe katedemedik. Bundan 11 yıl önce Türkiye’de her 100 çalışandan 52’si kayıtdışıydı. Çok yüksek bir rakam. Şimdi 35’e indirdik. Çok ciddi ilerleme sağladık.Ancak hâla yüksek. Daha katedilecek mesafe çok fazla. Türkiye kayıt dışı ekonomiyi son yıllarda çok ciddi şekilde azalttı."
Türkiye’nin gündeminde son günlerde yolsuzluğun olduğunu belirten Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Bu konuda yapılan araştırmalar var. Yapılan bir araştırmada, Türkiye’de algı evresi 2002 yılında 102 ülke arasında 65. sıradaydı. Önümüzde Brezilya, Çin, Yunanistan vardı. 2013 yılında 177 ülke arasında 53. sıraya geldik. Bu ülkeleri geride bıraktık. Bu sıraya geldiğimiz zaman yolsuzluğu sıfırladık anlamına gelmez. Yolsuzluk algısı nispeten düşmüş ancak hâla arzuladığımız yerde değiliz. Daha çok çalışmamız ve yolsuzlukla daha etkin mücadele etmeliyiz. Yaptığımız reformlarla daha güçlü bir ülke olacağız." 
Öte yandan, 217 öğretim üyesine akademik yükseltme unvanı verildi.