Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projelerine övgüler yağdırdı. Özellikle yangında mağdur olan aileler için itfaiye ve Sevgi Eli'nin işbirliği içinde çalıştığını öğrenen Bakan İslam, "Bu yapılanma fevkalade bir düşünce. Umarım bu yapılanma tüm Türkiye'ye örnek olur. Ben gittiğim her yerde anlatacağım emin olabilirsiniz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Zolan, ziyarette yaptığı konuşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik kapsamında yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Zolan, "Tabii ki alt yapı, üst yapı , fiziki mekanlar önemli ama gönülleri de yapmak gerekiyor. İnsanımıza sahip çıkmak gerekiyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin ödüllü "Ailemi Seviyorum" projesini anlatan Başkan Zolan, "Bir önemli proje de 'Evlilik Okulu' projesiydi, çünkü boşanmaların çok olduğu bir şehir Denizli. Bununla birlikte  'Aile Hakemliği Sistemi' projesini çok önemsiyoruz. Toplumda önde gelen sözü dinlenen insanları alıp birçok aileyi barıştırmaya çalışıyoruz. Kadın danışma merkezlerimiz var, bugüne kadar bin 813 bayan vatandaşımızın sorunlarının çözümü konusunda destek verilmiş. Ayrıca kentimizin farklı yerlerine kurulan pazar yerlerine el emeği pazar yerleri kuruyoruz ve hanım kardeşlerimizden ücret almadan pazar yerlerinde ayakları üzerinde durmaya ve ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Sevgi Eli’ni anlattı
Hayırseverlerin yardımlarını ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştıran Sevgi Eli'ni anlatan Başkan Zolan, "Sevgi Eli mağazamızda kıyafetlerimiz var, çocuklarımız buraya gelerek kıyafetlerini kendileri seçiyorlar. Bir de itfaiyeye verdiğim bir talimat var, ev yangınlarında Sevgi Eli'ne haber veriliyor. İtfaiye ateşi söndürürken Sevgi Eli de insanların içindeki yangını söndürmeye çalışıyor. Hemen bölgeye gidiyoruz, vatandaşlarımıza ev tutup evi döşüyoruz ve hemen teslim ediyoruz. Sevgi Eli 8 sene önce Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci tarafından hayata geçirilen bir projedir ve kuruluş yıldönümü 14 şubattır. 3-4 yıl önce bağış yapan bir vatandaşımız bağışının nereye gittiğini görmek istiyorsa kayıt sistemimizden bu bilgiye erişebiliyor" dedi.

"Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile çok güzel çalışıyoruz"

Devlet kurumlarının, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın en önemli paydaşlarından birinin belediyeler olduğuna işaret eden Bakan İslam, "Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile çok güzel çalışıyoruz. Hem bilgi paylaşıyoruz aynı zamanda da takdirle izliyoruz belediyenin yaptıklarını. Türkiye belediyeciliği Cumhurbaşkanımızdan öğrendi ve sonrasında onun öğrencileri Türkiye'de ufuk açıcı belediyecilik tecrübeleri yaşadılar. Onlardan biri de Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'dir. Kendisi Türkiye'de örnek belediye anlayışı geliştirdi ve ben kendisinin önümüzdeki 100 yılını planlama bakış açısını hayranlıkla izlemişimdir. Tüm büyükşehirlerimizin böyle bir vizyona sahip olması gerekir. Sayın Başkanımızın eline belediyecilik teslim edilmesinden sonra şefkatli ellerde ve Başkanımız sayesinde bu anlayış yaşıyor ve ileriki nesillere inşallah devredilecek bir çalışma anlayışı bir model olarak karşımızda duruyor. Ben tüm Büyükşehir Belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"Fevkalade bir düşünce"

Özellikle yangınlarda mağdur olan aileler için Sevgi Eli'nin yaptıklarını öğrenerek, bunu takdirle karşılayan Bakan İslam, "Sosyal belediyecilik anlayışı bu, sizi tebrik ediyorum. Bu ilk defa Ak Parti belediyelerinin bulduğu bir sistem. İmece usulü yardımlaşma sistemi ama insanı incitmeden yapılan bir imece usulü. Yani siz mağaza açıyorsunuz, ihtiyaç sahibi mağazaya geliyor ve o mağazadan tüm ihtiyaçlarını sağlayarak gidiyoruz. Normal bir mağazadan tek farkı kasa sisteminin bulunmaması, bu son derece medeni bir alışveriş" diye konuştu. Yardımlaşma sisteminde itfaiye ile eş zamanlı iletişimin hiçbir belediyede bulunmadığına dikkati çeken Bakan İslam, şöyle konuştu: "Bu yapılanma fevkalade bir düşünce. Umarım bu yapılanma tüm Türkiye'ye örnek olur. Ben gittiğim her yerde anlatacağım emin olabilirsiniz. İnşallah bu çalışmalara birlikte devam ederiz." Konuşmaların ardından Başkan Zolan, Bakan İslam'a Denizli'nin ünlü el yapımı çeşm-i bülbülünü hediye etti.