Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’de para piyasaları ve döviz kuru ile ilgili bir sıkıntı ve dalgalanma var ancak bu geçicidir” dedi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin Serinhisar ve Acıpayam ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. Bakan Zeybekci’ye ziyaretlerinde Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda protokol üyesi eşlik etti. Öğle saatlerinde Acıpayam ilçesine gelen Bakan Zeybekci, yağmur altında bir süre yürüdükten sonra Acıpayam Belediyesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Acıpayam’ın Yeşilyuva beldesine geçen Zeybekci, burada yaptırılan kapalı spor salonunun açılışını yaptı. Açılışta mehter takımı ile karşılanan Zeybekci, halk oyunları ekibinin oynadığı zeybeği ilgiyle izledi. Spor salonunda basketbol topu ile bir de atış deneyen Zeybekci, daha sonra Serinhisar ilçesine geçerek ziyaretlerine devam etti.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci, dolar ve eurodaki artışı değerlendirdi. Türkiye’de para piyasaları ile ilgili, döviz kuru ile ilgili bir sıkıntı ve dalgalanma olduğunu ifade eden Zeybekci, “Bu dünyanın her yerinde var. Bu bize benzeyen 7-8 ülkede daha yoğun var. Ancak bizde biraz daha farklı yaşanıyor. 25 Mayıs’ta ABD Merkez Bankası’nın piyasaya vermiş olduğu parada aylık 85 milyar dolarlık parayı gitgide düşürmesi ile birlikte o günden 17 Aralık’a kadar Türkiye, dünyada bundan en az etkilenen ülkeydi. Başta ülkeler yüzde 10’lar civarında etkilenirken, Türkiye yüzde 5-6 etkilendi. 17 Aralık’tan sonra ise dünya etkilenmeye devam etti ancak biz biraz daha fazla etkilenmeye başladık. Son dönemlerde yaşadığımız olayların etkisi var. Spekülatif olarak yaratılmaya çalışılan olumsuz ortamdan etkilenmeler var. Biz bunun kalıcı olmasını asla beklemiyoruz. Bunlar geçicidir. Gerek özel sektörümüz, gerekse kamu maliyemiz kısa vadeli borçlarından kaynaklanan ihtiyaçlarına baktığımız zaman ülkemiz bunun üstesinden gelebilir noktadır. Özel sektörün ve finans kurumlarının bu yaşananlardan dolayı bir sıkıntı yaşaması mümkün değildir, panik yaşamasına da gerek yoktur’’ dedi.
Bu dalgalanmaların ihracata etkisi olup olmayacağı ile ilgili bir soru üzerine Zeybekci, ‘’Spekülatif olan olaylarda, TL’nin değer kaybetmesi ya da TL’nin aşırı değerli olmasından yola çıkarsak bu ihracatı destekleyen bir şeydir. Ancak spekülatif olması, hızlı yükselmeler, ihracatçının da istediği bir şey değildir. İhracatçımız da bundan tedirgin olur. İhracatçı, sağlıklı bir şekilde maliyete yansımayan, enflasyonu tetiklemeyen bir kur artışından yanadır. Bir açıdan pozitif olarak görülebilir ama şu anda yaşadığımız şeyle bu şekilde olması ihracatçımızın da istediği değildir. Türkiye’de kurun bu kadar yükselmesinin kalıcı olacağına inanmadığımız için bunun yapısal bir zarar verdiğini, bunun da enerji maliyetlerinin üzerine yansıması gerektiği kanaatinde değiliz” diye konuştu. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TÜSİAD arasındaki gerginlikle ilgili de konuşan Zeybekci, “Başbakanımız iş dünyasının taleplerini yerine getirmeyiz gibi bir şey söz konusu değil. Orada bir sitem var. Kişilerin, STK’ların hükümeti eleştirmesi doğaldır. Ancak bu eleştiriler tek taraflı olduğu zaman olmaz. Türkiye’ye giydirilmeye çalışılan negatif gömlekle ilgili, 17 Aralık’la ilgili bir şey söylemeyip de sadece yürütmeyi eleştirirseniz bu haksızlık olur. Başbakanımızın da tepkisi de bu yöndedir. Biz asla iş dünyamızın hiçbir alanı ile ilgili isteklerinin karşılanmaması gibi bir durumda olmayız’’ şeklinde konuştu.