ŞANLIURFA (CİHAN)- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyarbakır'da imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda yapılan saldırıyı kınadı. Çelik, "Örgüt bölgede yapmış olduğu etnik siyasetin düşmanı olarak sadece dini görüyor." dedi.
Faruk Çelik, önce Cizre son olarak da Diyarbakır'da öğrenci yurduna yapılan saldırı ile ilgili değerlendirmede bulundu.
    Her iki saldırıyı da şiddetle kınadığını kaydeden Çelik, "Bu yurt yakma olayına karışan ve azmettiricisi olanlar bilsinler ki toplum tarafından vicdani olarak hiç bir zaman kesin kez itibar ve tasvip görmeyecekleri gibi, hiç bir zaman affedilmeyeceklerdir. Çünkü bu okullarda okuyan Kürt çocukları hiç bir etnik ayrımcılık yapmayacakları için devletine milletine bağlı ümmet bilinci ile yoğrulmuş çocuklardır. Örgüt bölgede yapmış olduğu etnik siyasetin düşmanı olarak sadece dini görüyor. Biliyor ki din birleştirici. O yüzden imam hatipleri hedef alıyorlar. İmam hatipler bu ülkenin çimentosudur." dedi.
    AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Abdülkerim Gök de "Bu yurt yakma olayları bitişin tükenişin birer emaresidir. Örgüt artık toplum nazarında tasvip ve etkin olmadığı için adeta çıldırmış bir şekilde sağa sola saldırarak milleti sindirme, millete seçim öncesi korku salmanın peşindeler. Ama bu millet artık uyandı. Bu millet bunlara artık prim vermez." şeklinde konuştu.
CİHAN