Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı ile Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya Dekorasyon Programı 2. sınıf öğrencilerinin, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde, geleneksel teknikler ile günümüz trendlerini harmanlayarak,  ürettikleri ürünleri sergiledikleri “Bahçede Tasarım Var” adlı ürün satışlı etkinliğe öğretim elemanları, öğrenciler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Sergi açılışında konuşan Mobilya ve Dekorasyon Programı Öğretim Görevlisi Taner Dizel, “Öğrencilerimiz ile kendi tasarımlarını uygulamaya yönelik projeler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin sanal ortamda oluşturdukları projeleri, yine öğrencilerimizle birlikte ürünün son aşamasına kadar atölyelerimizde üretiyoruz. Piyasadaki hazır kesim ürünlerin aksine biz ürettiğimiz ürünlerin içine sanatı da koyuyoruz. Osmanlı’dan Selçuklu’ya kendi kültürümüzde yer alan motifleri, öğrencilerimizin de ruhunu katarak ahşabın üzerine desen olarak işliyoruz. Günümüz teknolojisinin tüm imkanlarını öğrencilerimize öğreterek, el işçiliğiyle ürünler ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Bahriye Yalçınkaya ise, “Sergimizde  öğrencilerimizin ‘Giysi Tasarımı’ dersi kapsamında, tasarımlarını ve dikişlerini tamamen kendilerinin hazırladıkları ürünleri sergiliyoruz. Sergideki ürünlerimizde dokuma şehri Denizlimizin yöresel kumaşları kullanıldı. Bu sergiyi düzenleyerek, ziyaretçilerin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin neler yaptığının farkına varmasını istedik. Sergimiz satışlı sergi olduğu için, ziyaretçiler istedikleri ürünü satın alabilirler. Satışı yapılan ürünlerden elde edilen gelirler, öğrencilerimizin yeni sergileri için kaynak olacak. Sergimizde emeği geçenlere teşekkür ediyorum dedi.

“Bahçede Tasarım Var” adlı ürün satışlı sergi 12 Mayıs’a kadar ziyaretçilere açık olacak.