Merkezefendi Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) 85 bin liralık maddi desteğiyle, 'Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında' projesini uygulamaya koydu .Bugün saat 11.00’de Yenişehir’deki Yürüyüş yolunun 1700 metrelik bölümünde düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar bahar havasında hem eğlendi hem de sağlıklı yürüyüşe katkıda bulundu.

Merkezefendi yürüyor etkinliğine, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Bilal Uçar’ın yanı sıra Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı AliDeğirmenci, AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör ve çeşitli kamu kurumları ile bazı okulların öğrencileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Subaşıoğlu; "20 bin öğrenci üzerinde araştırma yaptık ve 8 bin öğrencimizde obezite çıktı.Maalesef çocuklarımızın yüzde 20'sinde obezite riski var. Obezite modern çağın bir sorunu. obeziteyle mücadele etmek zorundayız. Yapılan araştırmada sadece yüksek gelir grubunun değil, alt gelir grubunun çocuklarının da aşırı beslenme ve az hareketlilik nedeniyle obezite tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gördük" dedi.

Obezitenin, zengini de fakiri de tehdit ettiğini kaydeden Subaşıoğlu, "Biz başarılı bir projeyle obezite tehlikesini ortaya çıkardık, farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptık, öğrenci velilerini bilgilendirdik. Sonuçları aldık. Bundan sonra yerel yönetimler, devlet, sivil toplum, toplumun her kesimi obeziteyle mücadele için seferber olmalıdır" diye konuştu.

Vatandaşların da bu uygulamadan memnun kaldığı gözlenen etkinlikte, Başkan Subaşıoğlu,bu etkinliğimiz hem obezite ile farkındalık yaratmak hemde baharın müjdeleyicisi etkinliği olarak her yıl düzenlemeyi düşünüyoruz dedi.