Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) başkan adayı Firuz Bağlıkaya, seyahat acentelerinin en önemli sıkıntılarından biri olan transfer sorununa kesin çözüm getireceklerini söyledi. 
TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı Bağlıkaya, Denizli Park Dedeman Otel’de seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya gelerek projelerini anlattı. Seyahat acentelerinin hizmet sundukları turistleri hava limanlarından dahi kendi araçlarıyla alamadıklarını ifade eden Firuz Bağlıkaya, “Kendi müşterimize vadettiğimiz kaliteli hizmeti sunamıyoruz. Havalimanında korsan taksi muamelesi görüyoruz. Bu problemin çözülmesi şart. Kamuyla ve devletle arası açık bir TÜRSAB bu sorunların üstesinden gelemez. Bizim projelerimiz hazır, devlet kademeleriyle arası açık olmayan, daha saygın bir TÜRSAB kuracağız. Acentelerin kendilerine kayıtlı araçları ile başkaca bir belgeye ihtiyaç duymaksızın tur ve transfer faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmalar yapacağız.’’ dedi.

Düşük sezonlarda havayollarının yaptığı promosyonlardan acentelerin faydalanması için çalışmalar yapılacağını belirten Bağlıkaya, "Barter ve miles&miles biletlerini seyahat acentelerinin kesmeleri sağlanacak. Tüketici sözleşmelerindeki damga vergisinin kaldırılması için çalışılacak.’’ diye konuştu.