İZMİR (CİHAN)- AK Parti'nin 10. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İzmir'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, "AB büyük düşünmeli. Türkiye'nin önündeki tüm siyasi engelleri kaldırmalıdır. Aksi taktirde AB, 21. yüzyılın hasta adamı olmaktan kurtulamayacaktır" dedi.
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından İzmir Arena'da düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Bağış, AK Parti'nin milletin vicdanında doğarak milletin makus talihini değiştiren parti olduğunu söyledi. Hizmete sevdalı bir genel başkanın liderliğinde aynı davaya inanarak yola çıktıklarını belirten Bağış, "Bizi hedeflerimiz bir araya getirdi. Bizler millete hizmet üretmek, eser üretmek, sorunlara çözüm üretmek için kader ortaklığı yapmış bir grubuz. İnsanları hor görenler, milleti aşağılayıcı gözle bakanlar bizi anlayamazlar. Bize olduğumuzdan farklı etiketler yapıştırmaya kalkanlar hep mahcup oldular. Farklı yaftalayanlar hayal kırıklığına uğradılar. Niyet okuyuculuğu yapanlar gizli gündem falı tutanlar yanıldılar. Millete efendilik için değil hizmetkarlık için yola çıktık. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Her türlü tehdite, kirli senaryoya rağmen geri adım atmadık. Karanlık senaryolara boyun eğmedik. Bu millet Türkiye'nin değişebileceğini dönüşebileceğine bizimle inandı. Bugün artık hiçbir sorunun çözümsüz olmadığına inanıyoruz. Bu tablo AK Parti kadrolarının eseridir" diye konuştu. Eğitim, sağlık, kentsel dönüşüm, adalet, alt yapı gibi birçok alanda 10 yılda yapılamaz denilen çok önemli dönüşüm ve değişimleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Bağış, "Hayal denilenleri yapan bir kadro olduk. Darısı İzmir'in başına diyorum. Bütün ayak oyunlarına bizi yolumuzdan döndürmeye çalışan karanlık odaklara karşı inadına demokrasi inadına kardeşlik dedik" ifadelerini kullandı.

"AB TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAZSA 21. YÜZYILIN HASTA ADAMI OLMAKTAN KURTULAMAZ"
Türkiye'nin AB'ye tam üyelik konusunda samimiyetini ortaya koyduklarına da dikkat çeken Bağış, 'Eksen kayması, dediler, Türkiye batıdan uzaklaşıyor' dediler ama biz buna aldırmadık. AB'ye tam üyelik konusunda samimiyetimizi muhafaza eriyoruz. En somut adımları atan bizim hükümetlerimiz olmuştur. Menderes'in 1959 yılında başlattığı AB sürecini 45 yıl aradan sonra müzakere tarihi alarak heves değil gerçek bir hedef haline getiren AK Parti hükümetidir. AB büyük düşünmeli. Türkiye'nin önündeki tüm siyasi engelleri kaldırmalıdır. Aksi taktirde AB, 21. yüzyılın hasta adamı olmaktan kurtulamayacaktır" diye konuştu.
Türk dış politika ufkunu genişlettiklerini de kaydeden Bağış, yedi kıtada Türkiye'nin gücü, saygınlığı ve dünya barışına katkısının konuşulduğunu vurguladı. Bağış, "Artık gelişmeleri tribünden izleyen değil, istikameti belirleyen bir Türkiye var" şeklinde konuştu. Bağış, Türkiye'de 10 yıl önce hayal edilemeyenlerin gerçek olduğunu, farklı dil ve lehçelerde yayın yapıldığını, inkar politikalarına son verilerek, sorunların üzerine cesaretle gidildiğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN SOFRASINDA HERKESE YER VAR"
Terör sorununa da değinen Bağış, "Bu iftar sofrasında kimse kimsenin etnik kökenine bakmadı. Türkiye'nin sofrasında herkese yer var. Yeter ki o sofranın huzurunu bozmaya kalkmasınlar. AK Parti belli bir grup, hizip, fraksiyonun değil, milletin partisidir. AK Parti değişimin, dönüşümün, yeniliğin, reformun tek adresidir. Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere Allah fırsat vermesin. Hiçbir sorun çözümsüz değildir, hiçbir hedef uzak değildir. Bu cumhuriyeti nasıl birlikte kurduysak, bir ve beraber olarak ileriye taşıyacağız" diye konuştu.
2023'te Türkiye'yi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hayalini kurduğu ülke haline getirmek için çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Bağış, Türkiye'yi hayal edilen noktaya taşıyacak sivil bir anayasanın da milletle el ele hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Mevcut anayasanın, Türkiye'nin kayıp yıllarının anayasası olduğunu vurgulayan Bağış, ''Bu öyle bir anayasa ki, kitapçığın havalanması bile millete sıkıntılı bir dönem yaşatmıştır. 2023'te Türkiye'yi lider yapacak anayasayı iktidar muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle birlikte hazırlayacağız'' dedi. Bağış, Türk halkının daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük istediğini sözlerine ekledi.
Bağış, İzmir Arena'ya girişinde Afrika'ya yardım toplamak için kurulan İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kızılay stantlarından bilgi aldı ve bağış yaptı. İftar programına Eski Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İzmir Miletvekilleri Ali Aşlık, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, İlknur Denizli, Rıfat Sait ve 2 bine yakın partili katıldı. Programın sonunda Egemen Bağış, İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, eski ve yeni milletvekilleri 10. yıl pastasını kesti. Gece Zeybek ve Ege Türküleri mizik dinletisiyle son buldu. CİHAN