AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla yaktığı bağımsızlık ve özgürlük ateşinin Anadolu’ya dalga dalga yayıldığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Milletimiz bütün imkânsızlıklara rağmen bir ve beraber olduğunda neleri başarabileceğini dünya âleme kahramanlık hikâyeleriyle tarih boyunca göstermiştir. Asırlardır yedi düvele karşı büyük mücadeleler veren bu kahraman millet, asla yılgınlığa düşmemiş, özgürlüğünden ve bağımsızlığından taviz vermemiştir. İstikbaline âşık bu kahraman millet, esir alınamayacağını, bileğinin bükülemeyeceğini 19 Mayıs ruhuyla 15 Temmuz akşamı, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden meydanları doldurarak, eli kanlı teröristlere ve hainlere karşı bir diriliş destanı yazarak bir kez daha göstermiştir. Böylesi cesur ve inançlı bir millet var oldukça Türkiye’yi geleceğe başarıyla koşmaktan kimsenin alıkoymaya gücü yetmeyecek. 

Şüphesiz umudumuzun en büyük kaynağı yarınlarımızın sahibi, bağımsızlığımızın garantisi gençlerimizdir. Atatürk’ün bize çizdiği muasır medeniyet seviyesini yakalamak ve ülkemizi nice hedeflere başarıyla ulaştırmak, vatan ve bayrak aşkıyla yanıp tutuşan gençlerimizle mümkün olacaktır. Bu ağır ve bir o kadar da kudretli sorumluluğun sahibi olan gençlerimiz, medeniyetimizi geleceğe taşıyacak en güçlü varlığımızdır. Millet olarak yılgınlığa düşmeden, yorulmadan ve karamsarlığa kapılmadan, daha çok çalışacak, üretecek ve istikbalimize uzanan kirli elleri karanlığa gömeceğiz. 

Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız ilham ve gelecek vizyonuyla karanlığı aydınlatmaya, şafağa koşmaya devam edeceğiz. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in de ifade ettiği gibi söz konusu vatan olduğunda “kim var diye sorulduğunda sağına ve soluna bakmadan ben varım” diyen bir gençlikle bu ideallerimize kavuşacak ve davamızın sancağını zirvede tutacağız.  Bu düşüncelerle başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.