Denizli Belediyesi Bağbaşı ve Gökpınar bölgesinin önemli sorunlarından birini daha ortadan kaldırıyor. Düzenlenen törenle Bağbaşı Bölgesi Yağmursuyu Hattı’nın inşasına başlayan Denizli Belediyesi bölge insanı için çok önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. 21 milyon liraya mal olacak yaklaşık 50 km uzunluğunda ki yağmur suyu hattı en küçük yağmurda bile ortaya çıkan olumsuzlukların yaşanmasını önleyecek. Projenin bölge insanı için son derece önem taşıdığını belirten Başkan Zolan, “Bu bölgede yaşayan vatandaş yağmur yağmasın diye dua ediyordu. En ufak yağmur yağışında bile ortaya çıkan sıkıntılar artık bundan böyle yaşanmayacak” dedi.


Temel atma töreni öncesi basın mensupları ile birlikte Antalya Karayolu’ndaki çalışmaları yakından inceleyen ve ilk harcı firma yetkilileri ile birlikte atan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, burada müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.
Daha sonra Zümrüt Mahallesi’nde devam eden çalışma alanına geçen Başkan Zolan, burada 3 metre çapındaki dev büzlerin yerleştirilmesi sırasında projenin detaylarını basın mensuplarına anlattı. Dev borulardan birinin yerleştirmesini Başkan Zolan kepçeyi kullanarak bizzat kendisi yaptı.



Daha sonra temel atma törenine geçildi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

DSİ Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz’in DSİ’nin bölgede sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi.
2004 sonrası Denizli’de hizmet anlayışının tamamen değiştiğini dile getiren Başkan Zolan, “ Denizliler bir zamanlar imrenen insanlardı. Nazilli’ye, Buharkent’e imrenirdik. Şimdi ise Denizlililer artık dimdik yürüyor. Çünkü Denizli bir dünya kenti haline geldi ve imrenilen şehir oldu. Masum bir yağmurda bu bölge de facialar yaşanırdı. 2009 yılında bütünşehir ile birlikte Denizli Belediyesi’ne geçen bu altı mahallemizde çalışmaları hızlandırdık. Bu bölgede 300 bin metrekare alana sahip tam 55 park yapıldı. Basketbol ve oyun alanları hizmete sokuldu. Yüzme havuzu projemizin inşası devam ediyor. Bu bölgede yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmayacak. Bu yıl bu bölge ayrıca doğal gaz yakmaya başlayacak” dedi.


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yağmur suyu isale hattı ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin 50 km uzunluğunda olacağını belirterek, 240 gün içersinde tamamlanacağını projenin sona ermesi ile sel felaketine karşı tüm önlemlerin alınmış olacağını vurguladı. Başkan Zolan, projeyi yürüten 3-El, Metehan, HMC Yapı, Artuklu İnşaat’ın yetkililerine teşekkür etti ve Antalya Yolu ile ilgili düzenleme çalışmalarının da en kısa sürede başlayacağını dile getirdi.


Daha sonra konuşan Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli’nin Türkiye’de parmakla gösterilen bir il haline geldiğini belirterek, “ 4 yıl önce alt yapı projesine başladığımızda birileri çamur üzerinde siyaset yapıyordu. Altyapının altında kalmamız için dua ediyorlardı. Ama o çamur içinde siyaset yapanlara inat Denizli halkı bize emaneti bir kez daha teslim etti. Yağmur yağdığında Denizli sele maruz kalıyordu. İnsanlar karşıdan karşıya geçemiyordu. 2011 ile 2012 yılında Denizli yağış açısından en yoğun yağmur yağdığı dönemi yaşadı. Ama şükürler olsun o görüntüler eskide kaldı. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız bize diyorlar ki “Denizli Paris’ten daha güzel bir şehir oldu” Bu yüzden Denizlililer ezilmiş değil başları dimdik yürüyorlar. Hiçte mütevazi olmayacağız Denizli Türkiye’nin parlayan yıldızı ve Dünya ile yarışan bir kent oldu” diye konuştu.


Denizli Valisi Abdülkadir Demir törende yaptığı konuşmada, Denizli’ni son 10 yılda yapılan yatarımlar büyük aşama kat ettiğini vurguladı ve “ Atyapı projesinin ardından son rötuşlar yapılıyor. Sulama projeleri gerçekleştiriyoruz. Denizli Belediyesi’nin yanı sıra devlet yatırımları da önemli oranda arttı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından projeye ilk harç konularak temel atıldı.
Temel atma törenin tamamlanması ile protokol üyeleri, oruçlarını mahalle halkı ile birlikte açtı. Binlerce kişinin katıldığı iftar yemeğinde vatandaşlar sohbet eden Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan sorunları dinledi çözüm için yapılması gerekenleri anlattı.