Haberdenizli.com

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ yayınladığı mesajda şunları kaydetti: "Eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi her daim ifade eden Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’den sonra memleketin selameti ve istikbali için bu alanda köklü inkılap ve yeniliklere imza atmıştır. Bu inkılâplardan biri olan Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 Kasım 1928’de açılan Millet Mektepleri ile okuma yazma seferberliği başlatan Atatürk, bu alanda yürütülen gayret ve çabalara “Başöğretmen” sıfatıyla katkı sağlamıştır. İşte bu nedenledir ki Millet Mektepleri’nin açıldığı tarih ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, ülkemizde 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu tarih; milletin geleceği olan yeni nesilleri eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerinin herkes tarafından anlaşılması ve anımsanması adına önemli bir tarihtir. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur." 

Büyük Sorumluluklar Düşmektedir

Rektör Bağ, "Eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, aileden sonra örnek alınan öğretmenlerimiz; bu kutsal mesleği yerine getirirken yeni nesillerimizin vatanını ve milletini daima ileri taşıyan, ilim ve irfan sahibi, vizyonu geniş bireyler olarak yetişmesinde titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilemektedir. Bu gün gelinen noktada; gelişip kalkınmada ve güçlenmede eğitim ve öğretimin yeri inkâr edilemez. Bir toplumun ortaya koyduğu eğitimin kalitesi diğer bir deyişle eğitim ve öğretim sektörüne verdiği değer onun aynı zamanda gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi ile de alakalı olacaktır. Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olmak hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlar olmakla mümkün olacaktır. Bu nedenledir ki öğretmen yetiştiren bizler gibi tüm üniversitelere de büyük sorumluluklar düşmektedir" dedi.

'Gelecek Gençlerin, Gençler İse Öğretmenlerin Eseridir'

Rektör Bağ, "Bizler Pamukkale Üniversitesi olarak Başöğretmenimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.’’ sözüne istinaden eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarımızda gösterdiğimiz gayreti aynı şekilde Eğitim Fakültemizde de göstererek çağdaş, araştırmacı, çağın gerekliliklerini takip eden, yenilikçi genç öğretmenler yetiştirmenin yanında ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza özenle yetiştirdiğimiz bu genç eğitimcilerimizi sunmanın gayreti içindeyiz. Bu vesileyle, başta aziz milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anarken geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım" ifadelerini kullandı.