Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve beraberindeki heyet, termal sağlık alanında dünyada öne çıkan termal turizm merkezlerini incelemesinin neticelerini almaya başladı. Bu temasların sonucunda, Avrupa'nın en önemli termal sağlık turizm merkezi Bad Füssing ile "Kardeş Şehir" olunması yolunda önemli adımlar atıldı.

Başkan Gürlesin ve beraberindekiler, Almanya'da ziyaretin son gününde Bad Füssing Belediye Başkanı ve kür merkezi yönetim müdürleriyle bir araya geldi. Termal turizm hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Avrupa’nın en önemli termal sağlık turizm merkezi Bad Füssing ile kardeş şehir olma yolunda önemli adımlar atıldı. Bu çerçevede termal sağlık alanında benzer özellikler gösteren Pamukkale ve Bad Füssing’in kardeş şehir ilişkileri kapsamında karşılıklı işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, "Pamukkale’miz termal sağlık turizmi açısından dünyanın öne çıkan merkezleri arasında yer almaktadır. Yine aynı şekilde Bad Füssing de dünyanın önemli termal sağlık merkezi arasındadır. Karşılıklı işbirliği yapacağımız birçok ortak noktamız var. Kardeş şehir ilişkisiyle karşılıklı tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Kısa süre sonra kardeş şehir protokolünü imzalayacağız" dedi.

 Almanya’dan Bad Füssing şehri, kardeş şehir protokolünün imzalamasının sonrasında Pamukkale’nin ilk kardeş şehri olma özelliğini taşıyacak.