Denizli'de dün sabah meydana gelen ve Denizli'yi üzen korkunç kazada, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli hayatını kaybetmişti. Başsavcı Alper ve makam şoförü Akşehirli son yolculuğuna Denizli Adalet Sarayı'nda yapılan törenle uğurlandı. 

Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSK üyeleri, Çevre illerin Cumhuriyet Başsavcıları, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu ve Cahit Özkan, Denizli protokolü, Alper ile   Akşehirli'nin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Alper ve Muzaffer Akşehirli'nin yakınları adliye önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul ederken cenazelerle birlikte 2 şehidin yakınları da alana geldi. Ayakta durmakta güçlük çeken aileleri Adalet Bakanı Bozdağ ve Sema Ramazanoğlu teskin etmeye çalıştı. Şehit Başsavcı Alper’in annesi ve kızının cenaze başında ki feryatları yürekleri dağladı. 
Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan Cenaze töreninde konşan Şehit Başsavcı’nın vekili Niyazi Yar, Mustafa Alper gibi birBaşsavcı ile çalışmış olmaktan  çok mutlu olduğunu, onları bu şekilde uğurlamanın çok acı olduğunu ifade eden Yar, “Başsavcım ve Muzaffer Abim, geride bıraktığınız her şey bize emanettir. Gözünüz arkada kalmasın.” dedi. 

“Mustafa Alper görünmez kahramanladandır”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmada “başsavcımız ve şoforü vatanına milletine hizmet için yola çıktığı esnada geçirdiği kazayla şehid olmuştur. Şehit başsavcımız 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletine devletine sahip çıkan başsavcımız darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol üstlenmiştir. Görünmez kahramnalardan biridir. Yaptıkları ve aldığı riskle ortaya koyduğu cesaretle milletine ve devletine büyük bir hizmetin altına imzasını atmıştır. Onların size bıraktığı bu büyük miras bu soydan geleceklerin en büyük hazinesi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehirler için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Duaların ardından şehit ailesi ve protokol üyeleri türk bayrağına sarılı cenazelerin başına gelerek son kez dua ettiler.

2 şehit cenazesi daha sonra polislerin omuzlarında cenaze araçlarına konuldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli Valisi hmet Altıparmak ve diğer protokol üyeleri törenin ardından taziyeleri kabul etti.

Törenin ardından Başsavcı Alper’in cenazesi Aydın’ın Söke ilçesine defnedilmek için gönderildi.. Alper’in cenazesi İkindi namazının ardından defnedileceği öğrenilirken Makam Şoförü Muzaffer Akşehirli’nin cenazesi öğle namazının ardından Denizli Hilal Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Çakmak mezarlığına defnedilecek.