ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 19 yaşındaki Adnan Çakmakçı, birlikte alkol alırken tartıştığı babası 55 yaşındaki Dündar Çakmakçı'yı pompalı tüfekle ateş ederek öldürdü. Ertesi gün savcılığa teslim olan Çakmakçı, Jandarma da ifadesinin alınmasının ardından adliyeye çıkarıldı.
Olay, önceki gün akşam ilçeye bağlı Karakavuz Köyü'nde Dündar Çakmakçı'nın bağ evinde meydana geldi. İddiaya göre Dündar Çakmakçı, 4 çocuğundan en küçüğü Adnan Çakmakçı ile bağ evine gidip birlikte alkol almaya başladı. İçki içerken baba ve oğlu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında evde bulunan babasına ait pompalı tüfeği alan Adnan Çakmakçı, babasına 5 el ateş etti. Adnan Çakmakçı, daha sonra ölen babasının cesedini yatağa yatırıp üzerini örterek evden ayrıldı. Tüfeği evin yakınındaki dere yatağına atan Adnan Çakmakçı, gece ilçe merkezindeki evlerine giderek yattı. Sabah kalkan Adnan Çakmakçı, kimseye bir şey söylemeden yeniden köydeki bağ evine gitti. Babasının cesedini kontrol eden Adnan Çakmakçı, daha sonra Ereğli Cumhuriyet Savcılığı'na giderek teslim oldu.
Jandarma tarafından gözaltına alınan Adnan Çakmakçı, ifadesinde birlikte içki içerken babasıyla tartışmaya başladıklarını, ancak niye tartıştıklarını hatırlamadığını, en son silahı eline aldığını hatırladığını söyledi. Dündar Çakmakçı'nın cesedi, dün olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adnan Çakmakçı ise jandarmadaki ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
CİHAN