Aydın’da gerçekleşen yıkım sırasında evinin sallandığı yönünde uyarıda bulunan ev sahibinin korktuğu başına geldi. Patlayan su borularından gelen suların ardından tuvalet ve banyonun duvarı yıkıldı.
Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi 46 Sokak numara 17 adresinde bulunan Gönen Apartmanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Güzelhisar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde yapılacak yeni inşaat için 6’şar katkı iki apartmanın arasında kalan eski bir binada yıkın çalışmasına başlandı. Gönen Apartmanı’nın dördüncü katındaki evlerinde çocuklarıyla birlikte yaşayan Hulusi-Semiha Özkan’ın bulunduğu dairede yıkım sırasında hafif şekilde sarsıntılar olmaya başladı. Korkuya kapılan apartman sakinleri, yıkımın durdurulması talepte bulundu.
Uyarılara rağmen devam eden yıkın sırasında önce apartmanın merdiven boşluğunda büyük bir delik oluştu. Daha sonra Özkan çiftinin evindeki tesisat borularından bir bölümü patladı. Çocuklarıyla birlikte evde yalnız bulunan Semiha Özkan, sarsıntılardan ve patlayan su borularından endişe ederek tekrar yetkililerden yıkımı durdurmalarını istedi. Patlayan borulardan evine su dolmaya başlayan Semiha Özkan, korku içinde annesini arayarak yardım istedi. İçeri akan suları önlemeye çalışan Özkan, banyo ve tuvaletten gelen gürültüyle neye uğradığını şaşırdı. Bir anda büyük bir gürültüyle yıkan duvardan kopan beton parçaları banyo ve tuvaletin içerisinde doldu. Yıkılan banyo duvarında oluşan delikten giren hafriyatlar nedeniyle içerisi savaş alanına döndü.
Orta Mahalle’de oturan anne Semra Menemenli, koşarak kızın oturduğu eve geldi. Yıkımı yapan firma yetkililerine tepki gösteren ev sahipleri, polis ve zabıtadan yardım istedi. Semiha Özkan, karakola giderek şikayetçi oldu. Firma yetkilileri, yapılan incelemenin ardından oluşan zararın kendileri tarafından karşılanacağını ifade etti.
Uyarılara rağmen yıkımın devam etmesine anlam veremediklerini ifade eden anne Semra Menemenli, “İlk önce su boruları patlıyor. Evin içerisini su basmaya başlayınca kızım yetkili kişiyi uyarıyor. Borularının patladığını ve gelip inceleme yapmalarını istiyor. Gelen kişi patlayan ‘Su borularını tamir ettiririz’ deyip gidiyor. Arkasından ise banyonun duvarı yıkılıyor. Kopan beton parçaları banyo ve tuvalete doluyor” dedi.

"ÇOCUKLAR HEP BANYODA OYNUYOR"


Kızının kendisini evin sallandığı ve içeriye taşların girmeye başladığını söyleyerek korku içinde aradığını anımsatan Menemenli, “Yetkililerle konuşmasını söyledim. Konuşmuş ama yine durdurmamışlar. Telefonda feryat edince korku içinde koşarak buraya geldim. Bu evde 1,5 ve 2,5 yaşında iki bebek yaşıyor. Suyla oynamak için çok fazla banyoya giriyorlar. Burası banyo, her saniye işimizin olduğu bir yer. İçeride bende olabilirdim veya kızımda. Korkudan bayılıp kalabilirdi. Hiç kimseye telefon açamayabilirdi. Yaşananların ardından bizimle çok alakadar olmadılar. Bu kadar riske rağmen yıkım işleminin devam etmesine bir türlü anlam veremiyorum” diye konuştu.