BALIKESİR (CİHAN)- Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı çamlık Laka bölgesinde, yerleşim alanlarının da bulunduğu ziraat arazisinden ormanlık alana sıçrayan yangın paniğe sebep oldu.
Edinilen bilgiye göre, Laka'da henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı saat 00.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın ihbarını alan Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerindeki arazözler ile itfaiye ekipleri, olay yerinde söndürme çalışmalarına başladı.
Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammed Karahan, yangın alanına giderek incelemelerde bulundu. İtfaiye ekipleri, yangının rüzgardan dolayı büyümemesi için çalışmalarını sürdürdü.
Ayvalık Orman İşletme Şefi Süleyman Demir, "Kısa sürede yangına müdahale etmemiz büyük bir faciayı önledi. Buralar yerleşim alanı. Çok şükür mal ve can kaybımız yok. Örtü biçiminde bir yangın atlattık. Yarım saat içinde kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımızı bitirdik. Yangına 8 arazöz, 5 pikap, 8 itfaiye aracı, 30 yer işçisi, 6 orman mühendisi, 3 orman muhafaza memuru,10 jandarma ve 5 polis müdahale etti" dedi. CİHAN