HABERDENİZLİ.COM

Geleceğimizin teminatı değerli öğretmenlerimiz diyen AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Bilindiği gibi 24 Kasım 1928’de yayınlanan millet mektepleri talimatnamesi gereğince ülkemizin her köşesinde millet mektepleri açılarak aziz milletimize yeni harflerle okuma yazma öğretilmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu çalışmaları millet mektepleri Başöğretmenliği sıfatıyla katılmıştır bu nedenle millet mektebinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmen kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.
 Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemi sürecinin en üzücü taraflarından bir tanesi öğrenen ile öğretenin birbirinden ayrı kalmasıdır.

Okulların sadece dört duvar, öğretmenliğin sadece sınıflara girip ders anlatmak olmadığını, bir bütün olduklarını bu bütünün yaşamı şekillendirdiğini her konuda hayata hazırladığını, davranışları düzenlediğini  milli duyguları kazandırdığını aşkla ,hisle, ruhla dolu olduğunu hem öğretmenlerinden uzak kalan öğrencilerimiz hem de  gelişimlerindeki eksikliklerini hisseden velilerimiz tarafından  bu dönemde daha da iyi anlaşılmıştır.

Öğretmen ve öğrencilerimizin hayatına giren en büyük yenilik online eğitimler artık mimiklerle,hislerle, şakalarla güncel yaşamdan verilen örneklerle değil internetle ilişkilendirilen pc ,tablet , cep telefonlarıyla öğrenciye ulaşmanın yollarını arandı aylardır. Bu sürecin en zor günü öğretmenler günü olacaktır özlemi içinde duyacak ama hissedemeyecekler. Öğretmenlerimiz dokunamayacaklar öğrencilerine  sarılamayacaklar tabii ki ülkemizin geleceğini oluşturacak evlatlarımızın sağlığı her şeyden daha önemli ama öğretmenlik vicdani hissi o burukluğu yaşatacaktır.

Öğretmenlerimiz büyük Türk milletinin güvencesi ” Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirecek olanlardır. Türk milletinin umut ve aydınlık yüzüdür öğretmenlerimiz. Saygı göstermek onların değerini geleceğimizin mimarları olduklarını, davranışlarımızla hissettirmek en büyük görevimizdir.

Başta Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği için öğrencileri için şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda cehaletten uzak aklın ve bilimin ışığında Edirne’den Van’a zor koşullarda görev yapan öğrencilerini evlatlarından ayırmayan yüreğini ortaya koyan her yıl farklı bir hikaye yazan meslektaşlarımın gününü kutlar öğrencilerine bir an önce sağlıkla kavuşmalarını temenni ederim."