HABERDENİZLİ.COM

Aysiad Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, "Türk Özgürlük ve Bağımsızlık Hareketinin En Büyük Sonucu Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun" dedi.

Başkanı Catlık, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1920 Yılında Mecliste Bir Konuşmada Şu Sözleri Sarf Ediyor. “Tek Başima Kalsamda Mücadeleye Ahdettim”  Şunu Biliniz Ki,Bütün Arkadaşlarim Beni Yalniz Birakip Gitseler, Ben Bu Meclis-İ  Ali De Tek Başima Kalsamda, Mücadeleye Ahdettim. Düşman Adim Adim  Her Tarafi İşgal Ederek Ankaraya Kadar Gelecek Olursa Ben Bir Elime Silahimi, Bir Elimede Türk Bayrağini Alip Elma Dağina Çikacağim. Burada Tek Başima Son Kurşunuma Kadar Düşmanla Çarpişacağim Sonrada Bu Mukaddes Bayraği Göğsüme Sarip Şehit Olacağim. Bu Bayrak Kanimi Sindire Sindire  Kanimi Emerken Ben De Milletin Uğruna Hayata Veda Edeceğim, Huzurunuzda Buna And İçiyorum. İşte Cumhuriyetin Temelleri Bu Ruhla, Türk Milletine Duyulan Bu Sevdayla Atilmiştir. Bu Güzel Vatan Düşmandan Temizlenmiş Ve Milletine Gerçek Sahiplerine Teslim Edilmiştir. Cumhuriyet; Fikri Hür Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller Sayesinde Bugünlere Ulaşmış,  Milletimizin Üstün Fazilet  Ve Fedakarlıklarıyla Temellenmiş Ve Güçlenmiştir. Türk Milleti Destansı İstiklal Savaşıyla Tarihin Rotasını Değiştirmiş, Tüm Dengeleri Bozmuş Ve Türk Milletinin Ruhunu Tüm Dünya’Ya Göstermiştir. Türksüz Anadolu Hesaplari Yapanlara, Devletsiz Millet Hayali Kuranlara En Keskin Ve Kalici Cevap Cumhuriyetimizin İlaniyla Verilmiştir. 29 Ekim 1923 Bağimsizliğa Duyulan Derin Özlemin, Geleceğe Bağlanan Emsalsiz Ümidin, Milli Egemenliğe Beslenen Eşsiz Sevdanin Karar Ve Hareket Noktasidir. Ne Mutlu Bizlere Ki Tarihin Hiçbir Döneminde Savaşlar, Kitliklar, İşgaller, Ayak Oyunlari, Karanlik Senaryolar Milletimizin Önünü Kesememiş, İnançlarindan Ve Ülkülerinden Koparamamiştir." dedi.

Başkan Catlık, "Ey Yükselen Yeni Nesil!!! İstikbal Sizsiniz, Cumhuriyeti Biz Kurduk Onu Yükseltecek Ve Yaşatacak, Sizsiniz  Diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Peki Biz Cumhuriyetimizi Korumak Ve Güçlendirmek İçin Neler Yapmaliyiz. Burada En Büyük İş Türk Milletine Düşmektedir. Geçmişini Bilmeyen Geleceğini Asla Yön Veremeyeceği İçin; Atatürk İlke Ve İnkilaplarindan Asla Taviz Vermeden Vatanınızı, Bayrağınızı Çok Sevin Vatanınız Ve Milletiniz İçin Çalışın, Yasalara Ve Kanunlara Uyun İnsanların Fikirlerine, Düşüncelerine Saygı Duyun Çok Çalışın Eğitim Ve Öğretiminize Gereken Önemi Verin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Gelişmesi İçin Her Türlü Fedakarlığı Yapın Aklın Ve Bilimin Işığından Ayrılmayın Oy Kullanın, Vergi Ödeyin Dininize,Dilinize, Kültürünüze Sahip Çıkın Bu Yüce Millet Her Şeyi Yapabilecek Kudrete Ve Yeteneğe Sahiptir. Muhtaç Olduğunuz Kudret Damarlarinizda Ki Asil Kanda Zaten Var. Cumhuriyet Bayraminizi En İçten Dileklerimle Kutluyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene!!!!!"