Catlık mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bundan Tam 103 Yıl Önce Savaşlardan Harap Ve Bitap Düşmüş Orduları Terhis Edilmiş Tersanelerine Girilmiş Payitahtı İşgal Edilmiş Bir Ülkede 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Bir Güneş Gibi Doğan Gazi Mustafa Kemal Paşa Önderliğinde Bir Büyük Millet Kendisine Çizilmek İstenen Kadere Karşı İsyan Bayrağını Daha Da Yükseltmek Başlattığı Milli Mücadeleyi Bu Güzel Vatan İçin Hayal Ettiği Kendi Temsilcilerinin Oluşturduğu Meclis İle Ve O Meclisin Hükümeti İle Devam Ettirmek İçin Bütün Dünyaya Meydan Okuyordu. Türk’ün Yeni Ocağında Anadolu’nun Kalbinde Türk Milletini Bir Araya Toplamak İçin Hareket Etmişti. 

Birinci Dünya Savaşı Sonunda Mağlup Olmuş Devletlerden Biriydik Teslim Olmuş Kendimizi Galip Devletlerinden Merhamet Ve İnsafına Terk Etmiştik. Ama Alsında Teslim Olan Millet Değildi. Vatanın Kahraman Evlatları Bulundukları Bölgelerde İşgallere Karşı Direndiler En Büyük Eksik Direniş Ocaklarını Birleştirecek Milli Gaye Etrafında Toparlayacak Olan Önderdi. 13 Kasım 1918’de İstanbul’da Ki İşgalci Devletlerin Gemilerine Bakarak Geldikleri Gibi Giderler Diyen Bir Bozkurt 19 Mayıs 1919’da Bu Duygularla Samsun’a Ayak Bastı. O Kararlıydı Milli Hakimiyete Dayalı Kayıtsız Şartsız Bağımsız Yeni Bir Türk Devleti Kuracaktı. Türk Haysiyet İzzeti Nefsi Ve Kabiliyeti Yüksek Ve Büyüktür Diyordu. Böyle Bir Millet Esir Yaşamaktansa Mahvolsun Evladır. Dolayısıyla Ya İstiklal Ya Ölüm. İşte Hakiki Kurtuluş İsteyenlerin Parolası Bu Olacaktı.
 Vatanın Bütünlüğü Milletin İstiklali Tehlikededir Diyen Mustafa Kemal Ekliyordu. Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim Ve Kararı Kurtaracaktır. Milli Sınırlar İçerisinde Bulunan Vatan Bölünmez Bir Bütündür Diyerek Yol Haritasını Çizmişti. 
Bugün Bizlerin Bağımsız Bir Ülkede Hayat Ve Vücut Bulmamızı Sağlayan Kahraman Mehmetçiklerimize Türk Bağımsızlık Mücadelesinin  Fitilini Yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ve Silah Arkadaşlarını Bu Yıla Kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bölünmez Bütünlüğü İçin Şehit Olan Tüm Askerlerimizin Ruhları Şad Mekanları Cennet Olsun Allah Onlardan Razı Olsun Varlığımız Türk Varlığına Armağan Olsun Ne Mutlu Türküm Diyene .. Saygılarımla"dedi.