1991 yılında Denizli’nin Honaz ilçesinde doğan Yunus ve Emre Yılmazlar, ilköğrenimlerini Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda tamamladı. Aynı sınıfı ve aynı sırayı paylaşan ikizler, daha sonra liseyi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 75. Yıl Tekstil Meslek Lisesi’nde okudu. Liseyi bitirdikten sonra askere giden Yunus ve Emre Yılmazlar, askerliği de aynı yerde yaptı. Askerliklerini Rize’nin Pazar ilçesinde yapan Yunus ve Emre Yılmazlar aynı koğuşta altlı üstlü yattı. Komutanların ve arkadaşlarının zaman zaman karıştırdığı ikizler, askerliğin ardından geldikleri Denizli’de Merkezefendi Belediyesi’nde 2 ay önce işe başladı.Aradan geçen yılların ardından Merkezefendi Belediyesi’nde aynı yerde işe başlayan ikizleri gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Birbirine çok benzeyen ve aynı kıyafetleri giyen ikizleri gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da ikizlerle zaman zaman sohbet ediyor.

"AYNI YERDE OKUYUP AYNI YERDE ASKERLİK YAPMIŞTIK. ŞİMDİ DE AYNI YERDE ÇALIŞIYORUZ"
İkizlerden 24 yaşındaki Yunus Yılmazlar, ikizi Emre Yılmazlar ile hayatının her yerde kesiştiğini belirterek, "Ben ikizimle aynı yerlerde okudum. Aynı yerde askerlik yaptım. Şimdi de aynı yerde işe başladık. İkimiz de aynı gün işe başladık. Şimdiye kadar hep aynı işlerde bulunduk. Son olarak da Merkezefendi Belediyesi’nde işe başladık. İkimizin de görevi aynı. Belediyeye gelen vatandaşlarımızı biz karşılayıp sorunlarını ve isteklerini dinliyoruz. Askerliğimizi Rize’de yapmıştık. Aynı koğuşta kaldık. Komutanlarımız, asker arkadaşlarımız bu halimize şaşırıyordu" dedi.

"BİZİ GÖREN VATANDAŞLARIMIZ BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞIYOR"
İkizlerden diğeri olan Emre Yılmazlar da belediyede bazı vatandaşların kendilerini görünce şaşırdığını belirterek, "Bizi görünce şaşıran vatandaşlarımız isimlerimizi de karıştırıyor. Bu konuda güzel tepkiler alıyoruz. İkiz olmak güzel bir şey. Şimdiye kadar hep beraberdik. Yalnız kalmıyoruz" diye konuştu.

"İKİZLERİMİZ GÜLERYÜZLÜ ŞEKİLDE VATANDAŞLARIMIZI KARŞILIYOR"
Zaman zaman ikizlerin yanına giderek muhabbet eden Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise şunları söyledi: "’Merkezefendi Belediyesi’nde giriş kısmımızda Yunus ve Emre isimli ikiz kardeşler bekliyor. Kendileri çok güleryüzlü çalışan arkadaşlarımız. İsimleri de Yunus ve Emre olarak çok güzel. Her sabah geldiğimde muhakkak karşılaştığımız arkadaşlarımız. Ben de zaman zaman ayırt edemiyorum hangisinin Yunus hangisinin Emre olduğunu. Bizim amacımız vatandaşlarımıza güleryüzlü hizmet verebilmek. Önemli olan vatandaşlarımızın mutluluğudur."