Denizli’de, üç yaşındaki çocukları foseptik çukuruna düşerek ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan aile, çocuklarının beyin ölümünün gerçekleştiği gün yeni bebeklerinin dünyaya gelmesiyle sevinç ve hüznü bir arada yaşadı.
Olay, Honaz ilçesine bağlı Kaklık beldesinde meydana geldi. 16 Haziran tarihinde baba Kemal Güler (28) ile anne Güldane Güler’in bahçede oturduğu sırada üç yaşındaki kızları Döndü Sultan Güler, yaklaşık bir metre boyundaki foseptik çukuruna düştü. Babası tarafından fark edilen ve çukurdan çıkarılan Döndü Sultan, Denizli Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybeden Döndü Sultan’ın beyin ölümü 30 Haziran’da gerçekleşti. Bu sırada 31 haftalık hamile olan anne Güldane Güler, üzüntüden dolayı erken doğum şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Burada erken doğuma alınan Güldane Güler’in kız çocuğu dünyaya geldi. Üç yaşındaki kızını kaybettiği gün yine bir kız çocukları olan aile bir yandan ölen kızlarının üzüntüsünü yaşarken bir yandan da yeni doğan bebeklerinin sevincini yaşadı.

BEBEK AMELİYATA ALINDI

Yeni doğan ve Elif Nur ismi verilen bebek erken doğuma bağlı kalp yetmezliği tespit edilince Özel Denizli Cerrahi Hastanesi’nde ameliyata alındı.Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Elif Nur'un yeni doğan ünitesinde tedavi altına alındı.
Op.Dr.Ahmet Coşkun Özdemir, bebeğin 31 haftalık ve 1 buçuk kilo olarak dünyaya geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Anne karnında normalde bulunan akciğere giden atardamarla vücuda giden atardamar arasındaki bağlantı doğumdan sonra kapanması gerekirken kapanmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Prof.Dr. Ünal Açıkel başkanlığında ekiple ameliyatı gerçekleştirdik. Akciğere giden atardamarla vücuda giden atardamar arasındaki bağlantıyı kapattık. Bebeğin durumu ameliyattan önce oldukça ağırken şu an gayet iyi.’’

ÖLÜM VE SEVİNÇ HABERİNİ BERABER ALDIK
Anne Güldane Güler, çocukları Döndü Sultan’ın bir anda gözden kaybolduğunu belirterek şunları söyledi: "Çocuğumu 15 dakika sonra foseptik çukurunda bulduk. Çocuğumuz hareketsizdi ambulansla hastaneye kaldırdık. Yapılan tüm müdahalelere karşı çocuğumuzu kurtaramadılar. Daha sonra bunun üzüntüsünü yaşadık. Ben üzüntüden erken doğum yaptım. Hem ölüm haberi hem sevinç haberini beraber aldık."

ÖLEN KIZIMIN ADINI BEBEĞİME VERMEDİM

Baba Kemal Güler de kızının oyun oynarken kaybolmasının ardından aramaya başladıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kızım oyun oynarken bir anda foseptik çukurunu düştü. Bir süre sonra olayı fark ettim. Hemen kızımı olduğu yerden çıkardım. Gelen ambulansla hastaneye götürdük. Doktorlar çok çabaladı. Bir süre yoğun bakımda kaldı ancak çocuğumu kurtaramadılar. Bu sırada eşim üzüntüden dolayı hastaneye kaldırıldı. Buradaki doktorlar yeni bebeğin erken doğacağını söylediler. Yeni bebeğimiz dünyaya geldi. Bir günde hem kızımın öldüğünü hem de yeni bebeğin doğduğunu öğrendim. O zaman hem acı hissettim hem de bebeğim doğduğu için mutlu oldum. Ölen kızımın adını yeni doğan bebeğe aynı durumlar başımıza gelmesin diye koymadık."
Baba Kemal Güler, maddi durumlarının iyi olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.