HABERDENİZLİ.COM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi'nde yaptırılan 786 konutun kura çekim törenine katıldı.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Karahan, Cumhuriyet Bayramı gibi özel bir günde 786 vatandaşımızın ev sahibi olmasının önemine vurgu yaparak; “Kimsesizin kimsesi olan Cumhuriyetimizi kutladığımız bu güzel günde, 786 vatandaşımızı ev sahibi yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Evlerin yüzde 10’u engelli vatandaşlara

Kura sonucu ev sahibi olacakların yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğunu, son 15 yılda sosyal politikalar anlamında adeta "sessiz bir devrimi" ortaya koyduklarını, Sosyal Devlet olma yolunda yaptıkları hizmetlerin saymakla bitmeyeceğini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımlar için ayırdıkları bütçeyi 23 kat arttırdıklarını kaydetti. Kaya; "Aslında bu konutların maliyeti 270 ayda yapılan ödeme tutarından daha fazla Aradaki farkı devlet. olarak vatandaşa yansıtmadan biz karşılıyoruz." diye konuştu.

Denizli’ye 25 bin konut sözümüz var

Konut isteyip de alamayan vatandaşların tamamının konut sahibi olabilmesi için "Durmak yok yola devam" diyen Bakan Zeybekci, kente 25 bin konut sözlerinin olduğunu, şimdi onların tamamının bütün ilçelerde yapılmaya başlandığını ifade ederek; "TOKİ'ye Belediye Başkanlığına ilk başladığımdan itibaren bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Şu anda Denizli'nin bütün ilçelerinde ve Denizli'nin merkezinde hemşerilerimiz kira öder gibi konut sahibi olacaklar. Bu eserde emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve değerli Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya ayrıca teşekkür ediyorum bu muhteşem proje için. İşte devlet öyle bir devlet olmalı ki nerede bir ihtiyaç sahibi bir vatandaşı var, nerede bir muhtaç vatandaşı var, nerede okuyamayan bir çocuğu var, nerede hasta yatan veyahut da ulaşılamayan bir ihtiyarı var ona ulaşıp onun bir nefesini dahi daha iyi alabilmesini sağladığı zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin Bayrağı öyle şanlı dalgalanacak ve dalgalanmaya devam edecektir. O zaman büyük devlet olunur. Başımız dik olacak. 786 kardeşimiz bugün burada evlerine kavuşacak, inşallah kalanlar da sonra kavuşacak. Sizden tek bir şey istiyoruz bu devletin hizmetkârlarına dua edin inşallah diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Ekonomi Bakanı Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve Vali Karahan, Karahasanlı Mahallesi'nde yaptırılan ve yüzde 10'u engellilere tahsis edilen sosyal konutlarla ilgili konut alma hakkı ve konut belirleme kuralarının çekimini gerçekleştirdi.