Denizli Medya Derneği Başkanı Mahmut Aydoğan ve üyelerin katılımıyla yapılan inceleme, Türkiye’nin en büyük entegre matbaası olan, 100 ton kâğıt kullanma kapasitesine sahip Çağlayan Matbaası'nin gezilmesiyle başladı. Üretim sorumlusu Davut Sarıkaya 6 ofset, 5 web baskı ve 3 kapak takma makinesi bulunan matbaada 350 çalışan bulunduğunu söyledi. Matbaanın bastığı kitap ve çeşitli materyallerin Türkiye ile sınırlı kalmadığını ifade eden Sarıkaya, “Burada dergi, kitap, insert basılıyor ve dünyanın her yerine gidiyor. Rusya, Kırgızistan, Kazakistan, Orta Asya ve Avrupa’daki birçok okulun kitapları burada basılıyor.” diye konuştu.

Dernek üyeleri daha sonra Gediz Üniversitesi’ne geçti. Burada Medya İletişim Direktörü Özgür Kaynar, üniversite hakkında bilgi vererek, “Üniversitemizin 52 ülkeden lisans öğrencileri var. Dünyanın dört bir yanından gençler, İzmir’de üniversitemizde eğitim görüyor. Toplam öğrenci sayımız 4 bindir. Önümüzdeki yıl gerçek büyüklüğümüz olan 5 binin üzerine çıkacağız.” dedi.

Dernek üyeleri, Kanal 35’i de gezdikten sonra Şifa Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Tıp Fakültesi Sekreteri Ercüment Karataş’tan bilgi alan gazeteciler, dernek üye ve ailelerine durumunda indirim talebinde bulundu. Karataş, yönetimle görüştükten sonra bir protokolle bunun sağlanabileceğini ifade etti. Kemeraltı Çarşısı’nı da gezen dernek üyeleri, ardından Denizli’ye döndü.

Başkan Aydoğan, gezilerinin devam edeceğini belirterek, basın mensuplarının yoğun iş temposundan dolayı gezme, dinlenme gibi imkanlarının çok az olduğunu, eğitim ve sektörün geleceği gibi konularda bilgilenme ihtiyacının bu tür gezilerle karşılanacağını söyledi. Aydoğan, şunları kaydetti: “Hedefimiz, örnek bir medya derneği olmak. Bunun için planladığımız birçok projemiz var. Örneğin gazeteciler sürekli dışarıdan gelen turist ve misafirlerle muhatap oluyor. Maalesef çoğunun yabancı dili yok. Bu konuda bir eğitim planımız bulunuyor. Bunlar tamamlandıktan sonra uygun bir zamanda ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerdeki basın kuruluşlarını gezmeyi düşünüyoruz. İnşallah kısır çekişmeler ve dedikoduyla uğraşmadan yolumuza devam edeceğiz.”